Vragen of feedback?
Bel ons: 026 20 22 100    ma t/m do 10.00-12.30 uur

Overdenking met gebed

Joyce Meyer vertelt over haar persoonlijke belevenissen en haar favoriete Bijbelverhalen om je elke dag te versterken en te bemoedigen.

Neem regelmatig tijd om deze te lezen en je zult merken dat je leven verandert!

 

27 juli 2017
Laat je licht schijnen
Laat uw licht zo schijnen voor de mensen dat zij uw goede werken zien en Uw Vader, Die in de hemelen is, verheerlijken.
Matteüs 5:16 (HSV)
De beroemde filosoof en spreker Edmund Burke zei ooit: “Alles wat de duivel voor zijn triomf nodig heeft, is dat goede mensen niets doen.” Dat is waar. Niets doen is gemakkelijk, maar het is ook gevaarlijk. Wanneer aan het kwade geen verzet wordt geboden, zal het kwade zich vermenigvuldigen.

We kunnen al heel snel verleid worden om te gaan klagen over dingen die verkeerd zijn. Maar klagen doet niets anders dan ons nog meer ontmoedigen. Er verandert niets omdat er geen positieve kracht in zit.

Stel je eens voor wat een puinhoop de wereld zou zijn geweest als God was gaan klagen over alles wat verkeerd is gegaan sinds Hij het schiep. Maar de Vader klaagt niet. Hij doet goed en werkt aan gerechtigheid. Het kwade is krachtig, maar het goede is krachtiger.

We moeten ons realiseren dat God ervoor gekozen heeft om op deze aarde door Zijn kinderen - jij en ik - heen te werken. Zijn licht is in ons en we kunnen ons niet veroorloven om niets te doen. We moeten ons licht laten schijnen, ongeacht wat dan ook, want we leven ons leven door goed te doen in Zijn naam.

Kort gebed: Heer, het is heel eenvoudig om achterover te leunen en niets te doen, maar het is zoveel beter om actief Uw licht te laten schijnen. Help mij stand te houden me te verzetten tegen het kwade en elke kans aan te grijpen om te handelen vanuit Uw goedheid.

Overdenking per email

Geef je hiervoor op en ontvang dagelijks de overdenking van Joyce Meyer, kosteloos per email toegezonden. Je kunt je abonnement natuurlijk altijd weer door een speciale link in de email opzeggen.

* Verplicht veld

Na het ingeven van je adres, klik op de button “Dagelijkse overdenking”. Binnen een paar minuten ontvang je de bevestigingslink via de email en daarmee kun je je registreren.

Ik heb geen bevestiging mail ontvangen. Wat moet ik doen?