Vragen of feedback?
Bel ons: 026 20 22 100    ma t/m do 10.00-12.30 uur

Overdenking met gebed

Joyce Meyer vertelt over haar persoonlijke belevenissen en haar favoriete Bijbelverhalen om je elke dag te versterken en te bemoedigen.

Neem regelmatig tijd om deze te lezen en je zult merken dat je leven verandert!

 

22 maart 2018
Ontvang vergeving, geen veroordeling
Als wij [vrijwillig] onze zonden belijden: Hij is getrouw en rechtvaardig om ons de zonden te vergeven en ons [aanhoudend] te reinigen van alle ongerechtigheid [alles wat niet in overeenstemming is met Zijn wil, Zijn denken en Zijn handelen].
1 Johannes 1:9 (HSV)
Elke dag van ons leven hebben we vergeving nodig. De Heilige Geest laat in ons hart alle bellen rinkelen om zo zonden doen te herkennen. Hij geeft ons de kracht van het bloed van Jezus om onszelf aanhoudend van zonde te reinigen en ons rechtvaardig voor God te houden.

Maar als we door veroordeling opgeschrikt worden, dan kunnen we er zeker van zijn dat het niet van God is. Hij stuurde Jezus om voor ons te sterven, om de prijs voor onze zonden te betalen. Jezus droeg onze zonden en veroordeling aan het kruis (zie Jesaja 53).

Wanneer God het juk van onze zonden verbreekt, verwijdert Hij ook schuld. Hij is getrouw en rechtvaardig om onze zonden te vergeven en ons aanhoudend te reinigen van alle ongerechtigheid (zie 1 Johannes 1:9).

De duivel weet dat veroordeling en schaamte ons weerhoudt om God in gebed te naderen voor vergeving en een intieme gemeenschap met Hem.

Ons slecht voelen over onszelf of geloven dat God kwaad op ons is, scheidt ons van Zijn aanwezigheid. Hij zal je nooit verlaten, dus trek je niet van Hem terug vanwege veroordeling. Ontvang Zijn vergeving en wandel met Hem.

Kort gebed: God, dank U dat U mij laat zien dat veroordeling niet van U is. Vandaag ontvang ik Uw vergeving. U hebt mij van zonden gereinigd zodat ik rechtvaardig voor U kan leven.

Overdenking per email

Geef je hiervoor op en ontvang dagelijks de overdenking van Joyce Meyer, kosteloos per email toegezonden. Je kunt je abonnement natuurlijk altijd weer door een speciale link in de email opzeggen.

* Verplicht veld

Na het ingeven van je adres, klik op de button “Dagelijkse overdenking”. Binnen een paar minuten ontvang je de bevestigingslink via de email en daarmee kun je je registreren.

Ik heb geen bevestiging mail ontvangen. Wat moet ik doen?