Vragen of feedback?
Bel ons: 026 20 22 100    ma t/m do 10.00-12.30 uur

Overdenking met gebed

Joyce Meyer vertelt over haar persoonlijke belevenissen en haar favoriete Bijbelverhalen om je elke dag te versterken en te bemoedigen.

Neem regelmatig tijd om deze te lezen en je zult merken dat je leven verandert!

 

16 december 2017
Gerechtvaardige boosheid en zondige reacties
Als u boos wordt, zondig dan niet: laat de zon niet ondergaan over uw boosheid, geef de duivel geen kans.
Efeziërs 4:26-27 (NBV)
Is elke boosheid zondig? Nee, maar sommige boosheid wel. Zelfs God heeft een gerechtvaardigde boosheid tegen zonde, onrechtvaardigheid, rebellie en kleinzieligheid. Boosheid kan soms een goed doel dienen, dus het hoeft niet altijd zonde te zijn.

Uiteraard krijgen we te maken met negatieve gevoelens, anders had God ons niet de vrucht van zelfbeheersing hoeven te geven. Alleen in de verleiding komen om iets te doen, is geen zonde. Maar wanneer je de verleiding niet kunt weerstaan en eraan toegeeft om het toch te doen, dan wordt het een zonde. Datzelfde geldt voor boosheid – in principe is het niet verkeerd, maar het kan leiden tot zondige acties.

Als we zien dat we verkeerd behandeld worden, staat God het soms toe dat we boosheid voelen. Maar zelfs als we ware onrecht ervaren in ons leven, mogen we onze boosheid niet op een ongepaste manier ventileren. We moeten ervoor waken dat we niet toestaan dat boosheid ons meesleept in zonde.

In Efeziërs 4:26 staat, als u boos wordt, zondig dan niet. Je boosheid hoeft niet altijd zondig te zijn, maar zorg ervoor dat je hem aan God geeft, om te voorkomen dat het een zondige reactie veroorzaakt.

Kort gebed: Here God, help mij met boosheid om te gaan op de manier zoals U bedoelde, zonder te zondigen. Ik geef U de controle over mijn boosheid en vertrouw dat U alle dingen doet medewerken ten goede.

Overdenking per email

Geef je hiervoor op en ontvang dagelijks de overdenking van Joyce Meyer, kosteloos per email toegezonden. Je kunt je abonnement natuurlijk altijd weer door een speciale link in de email opzeggen.

* Verplicht veld

Na het ingeven van je adres, klik op de button “Dagelijkse overdenking”. Binnen een paar minuten ontvang je de bevestigingslink via de email en daarmee kun je je registreren.

Ik heb geen bevestiging mail ontvangen. Wat moet ik doen?