Vragen of feedback?
Bel ons: 026 20 22 100    ma t/m do 10.00-12.30 uur

Hand of Hope

Een bron van hoop in de Amazone-jungle

Zungaro Cocha, gelegen in de Peruaanse jungle, is een van de honderden dorpjes aan de Amazone rivierkustlijn die je niet op de kaart vindt, maar die er wel zijn.

Hoewel het herfst is voelt het alsof het zomer is met temperaturen van boven de dertig graden en een hoge luchtvochtigheid door de veelvuldige buien. Geïmproviseerde houten en cementen huizen met eenvoudige metalen daken staan gebouwd langs de modderige wegen van deze gemeenschap.

De meeste gezinnen hebben niet veel meer dan een tafel en een paar stoelen, een houtkachel en een plek om te slapen. Velen hebben zelfs dat niet eens. Tot voor kort had niemand toegang tot schoon water. Smerig water van de Amazone en de zijrivieren maakt hen regelmatig ziek doordat parasieten en ziekten in de gemeenschap gebracht worden.

Dankzij jou kon Hand of Hope van Joyce Meyer Ministries onlangs een kerk bouwen en een bron met schoon water installeren in Zungaro Cocha, waarmee fysieke en geestelijke hulp aan duizenden mensen wordt geboden.

Gilberto Ahuanari leidt de kerk. De afgelopen drie jaar hielden ze diensten in een bouwvallig huis, waar de regen gewoon naar binnen stroomde. Ze baden om een antwoord en de Heer gaf de tekst Zacharia 6:15 als antwoord: “Uit verre landen zullen mensen hierheen komen om te helpen bij de bouw van de tempel van de Heer.”

“Ik wist niet waar de hulp vandaan zou komen”, zei kerklid Ester Yuharcani. “Mensen hadden een hoop ziekten en nu niet meer. Nu heeft God ons gezegend.”

Steeds opnieuw vertellen de mensen die we ontmoeten ons dat wij het antwoord op hun gebeden zijn. Vrienden en partners, jullie zijn hier in de Peruaanse jungle. Jullie brengen hoop en Gods liefde aan velen langs de Amazonerivier. 

Bedankt dat je deel uitmaakt van het antwoord.

terug naar overzicht