Vragen of feedback?
Bel ons: 026 20 22 100    ma t/m do 10.00-12.30 uur

Hand of Hope

Wat een geit kan betekenen voor een baby!

Geitenmelk voor een zuigeling

Onlangs had ik het voorrecht om een medische missie van Hand of Hope in Niger in Centraal-Afrika te leiden. Onder de bevolking van dit land heerst een grote psychische en lichamelijke nood. Onze medische en tandheelkundige kliniek opende veel deuren om Gods liefde en het goede nieuws van Jezus Christus door te geven aan de inwoners.

Het hoogtepunt van onze reis was één van onze laatste patiënten. Zij heette Fatisima, was een maand oud en woog nauwelijks zes pond.   

Dit kind was ondervoed omdat de moeder niet genoeg melk had om haar te voeden. Het tekort aan melk was tevens de reden van het verlies van vijf vorige zuigelingen. Fatisima was haar zesde kind en ook in levensgevaar. Haar moeder had van de kliniek gehoord en kwam naar ons toe in de hoop dat wij haar konden helpen. 

Helaas konden wij niets doen om de melkproductie op gang te brengen. Dus kochten wij een geit. In Niger bestaat er namelijk een zogenaamd geitenmelkprogramma dat ook voor melk voor ondervoede zuigelingen zorgt. Het staat goed bekend dus onze vraag aan de jonge moeder was of ze een geit had. Helaas was dit niet het geval. Voor 60 dollar (ca. 43 euro) kochten wij een geit die ze mee naar huis nam en met wiens melk ze het kind kon voeden.

Toen wij haar vertelden over de geit was ze dolgelukkig! Eindelijk had ze hoop dat één van haar kinderen zou overleven. Het laatste dat wij zagen toen wij de kliniek verlieten was deze moeder met haar baby. Samen met de geit gingen ze op weg naar huis – met de hoop op een betere toekomst. 

Laura Matheny – coördinatie medische missie van Hand of Hope 

terug naar overzicht