Vragen of feedback?
Bel ons: 026 20 22 100    ma t/m do 10.00-12.30 uur

Hand of Hope

Hulp voor Somalië 

Xalimo en haar kinderen zijn blij met de hulpgoederen

Somalië ondergaat momenteel een zware droogte. Meer dan 6,2 miljoen mensen lijden hieronder en hebben dringend hulp nodig. Ons zendingswerk Hand of Hope werkt locaal met de christelijke hulporganisatie ERDO (Emergency Relief & Development Overseas) samen om afdoende voedingsdistributie te garanderen. 

Xalimo Salat Jama is een 30-jarige moeder die met haar vijf kinderen en haar man in Garadag, een van de geteisterde dorpen leeft. Xalimos familie was door de dramatische gevolgen van deze droogte persoonlijk getroffen. Voor de droogte bezat de familie 150 varkens, 10 kamelen en 3 ezels en stond bekend als welvarend. Zij leefden van de opbrengst van de dieren en hadden alles om voor hun gezin te zorgen. Maar door de droogte verloren ze bijna alles: 140 varkens, 8 kamelen en alle 3 ezels. Sindsdien is het gezin met lamheid geslagen, kan niet meer voor zichzelf zorgen en is afhankelijk van hulp. Daarbovenop komt nog de honger en ook het waterhalen is zonder de hulp van de ezels extreem zwaar geworden.

Xalimo en haar familie ontvingen van ons contant geld om deze situatie te kunnen bolwerken. Met een brede glimlach zei Xalimo: “Wij ontvingen in de afgelopen maand 70 dollar en konden daarvoor 25 kg rijst, 25 kg suiker, 25 kg graan, 10 kg meel, 10 kg deegwaren, 4 liter olie en meerdere vaten water kopen”. Xalimo is zeer dankbaar voor de tijdige ondersteuning en de verlichting die zij daarmee voor de komende maanden heeft ontvangen.

naar overzicht