Vragen of feedback?
Bel ons: 026 20 22 100    ma t/m do 10.00-12.30 uur

Hand of Hope

Piraten, verslaafden, gevangenissen en Gods liefde

Eerder dit jaar hadden wij het voorrecht uit te reiken naar 738 gevangenen op de Seychellen, een groep eilanden voor de oostkust van Afrika. Op deze eilanden met hun adembenemende schoonheid en relatieve stabiliteit ziet men misschien niet direct het lijden en de pijn die velen ervaren.

Voor veel gedetineerden zag het leven er voor de in hechtenisneming meer uit als de hel dan als het paradijs zoals de toeristen het ervaren. De Seychellen hebben wereldwijd een van de hoogste percentages intraveneus drugsgebruik per hoofd van de bevolking. Bovendien liggen de eilanden op een scheepvaartroute voor piraterij en drugs-, mensen- en wapenhandel en vallen steeds meer gezinnen uit elkaar. 

De gevangenisleiding erkent deze problemen en is vastbesloten gevangenen niet alleen te straffen, maar ook te rehabiliteren. Ik was erg onder de indruk over hun openheid tijdens ons bezoek en de toewijding van de kapelaan en de andere leiders om te zorgen voor transformatie.

Dankzij de steun van onze partners konden wij de Somalische piraten vertellen dat God van hen houdt en konden wij hun boeken van Joyce in het Somalisch geven. We konden ook met heroïneverslaafden praten over genezing en herstel. Aan de vrouwen konden wij vertellen over hoe God Joyce hersteld heeft van seksueel misbruik en dat Hij hen ook kan herstellen!

Maar we houden het niet bij deze ene reis. Naast de tassen met verzorgingsproducten en de boeken die we gegeven hebben, laten we Joyce op hun gevangenisradio horen en geven we flash drives zodat ze haar tv-programma kunnen ontvangen. Onze hoop is om het evangelie te verkondigen en het tij te keren tegen de werken van de vijand.

Bid alsjeblieft voor de gedetineerden en de ambtenaren. God is daar iets bijzonders aan het doen.

terug naar overzicht