Vragen of feedback?
Bel ons: 026 20 22 100    ma t/m do 10.00-12.30 uur

Hand of Hope

Zijn liefde kent geen grenzen!

Nadat ik een week in de afgelegen jungles van Peru heb doorgebracht tijdens een Hand of Hope outreach waarbij we medische en tandheelkundige zorg verlenen, word ik er weer aan herinnerd dat Gods liefde echt geen grenzen kent.

Dit is een waarheid die al jaren diepgeworteld is in mijn ziel en toch, als ik God ervaar op het zendingsveld, raakt het mij elke keer weer alsof ik het voor het eerst ontdek. Ik word eraan herinnerd dat er geen hart is dat niet door Zijn liefde bereikt kan worden, geen ziel die buiten Zijn bereik ligt, geen individu buiten zijn visie. 

Op elke plek op de wereld zien de noden van de mensen er anders uit. Op sommige plekken, zoals in Ethiopië, zijn ze schreeuwend duidelijk en zichtbaar verwoestend. Op andere plekken, zoals in het jungledorp Mazan in Peru, moet je het van iets dichterbij bekijken om ze te zien. Je ziet misschien niet de ene na de andere opgezwollen buik door ondervoeding, of lichamen uitgemergeld door ziekten. Maar je zult ernstige tandinfecties en open wonden zien die, wanneer onbehandeld gebleven, gemakkelijk net zo levensbedreigend kunnen worden. Je zult baby’s zien die van top tot teen bedekt zijn met schurft en mama’s die hopen en bidden dat hun kinderen wat verlichting zullen vinden.

Het hartzeer van een moeder die haar kind ziet lijden is hetzelfde, ongeacht de geografische locatie of de ernst van de fysieke toestand. Maar net zoals het hartzeer hetzelfde is, is ook de vreugde en de hoop die zij ervaren wanneer hun een oplossing wordt geboden hetzelfde.

Of de oplossing nu het trekken van een tand is of het toedienen van medicijnen of het geluid van haar kind dat zorgeloos lacht terwijl het bellen blaast en zachtjes gekieteld wordt tijdens het wachten in de rij, elke persoon die in onze kliniek komt wordt aangeraakt en veranderd. Iedereen wordt eraan herinnerd dat ze niet vergeten zijn en dat er een God in de hemel is die niet alleen van hen houdt, maar ook tot het uiterste gaat om Zichzelf aan hen te openbaren.

Tijdens onze vijf dagen dat wij een kliniek hadden in Mazan konden wij 2541 patiënten behandelen, 304 tanden trekken, 8651 recepten uitschrijven en 593 mensen tot de Heer leiden. Het feit dat God ervoor heeft gekozen met ons, Zijn kinderen, samen te werken om Zijn doel te bereiken op aarde is een besef waar ik nederig van word. En dan om te ervaren dat partnerschap uit de eerste hand niets minder is dan een heilig voorrecht.

 Tijdens elke medische outreach hebben wij de unieke mogelijkheid mensen te ontmoeten in hun tijd van nood. Door die nood hebben wij een nog uniekere mogelijkheid hen kennis te laten maken met de God die ons gestuurd heeft, hen te overspoelen met Zijn liefde en hen hoop te geven voor de toekomst die nog lang zal blijven nadat de medicijnen op zijn. 

terzug naar overzicht