Vragen of feedback?
Bel ons: 026 20 22 100    ma t/m do 10.00-12.30 uur

Overdenking met gebed

Joyce Meyer vertelt over haar persoonlijke belevenissen en haar favoriete Bijbelverhalen om je elke dag te versterken en te bemoedigen.

Neem regelmatig tijd om deze te lezen en je zult merken dat je leven verandert!

 

18 maart 2019
‘Het vlees is zwak’, maar jij hoeft dat niet te zijn.
Waak en bid, opdat u niet in verzoeking komt; de geest is wel gewillig, maar het vlees is zwak.
Matteüs 26:41 (HSV)
De avond voordat Christus gekruisigd werd, verzamelde Hij zijn discipelen in de Hof van Gethsemané en deed slechts één verzoek: Waak [sla nauwlettend gade, wees voorzichtig en alert] en bid, opdat u niet in verzoeking komt; de geest is wel gewillig, maar het vlees is zwak.

Het enige wat de discipelen moesten doen was wakker blijven en bidden, maar ze vielen telkens in slaap. Jezus daarentegen bad wel, en een engel versterkte Hem in de geest, waardoor Hij in staat werd gesteld om het kruis te dragen. De discipelen baden niet —zij sliepen— en bewezen dat het vlees daadwerkelijk zwak is.

Voor mij bewijst dit verhaal het cruciaal belang van gebed. Als christenen moeten we ons beseffen dat we zonder dagelijks gebed en interactie met God, niets hebben.

We worstelen allemaal met ‘leven naar het vlees’, maar als we gebed tot onze prioriteit maken, versterkt God ons in de geest waardoor we de beperkingen van het vlees overwinnen.

Waar vertrouw je op? Waar komt je kracht voor vandaag vandaan? Van je vlees? Of ervaar jij de kracht die God ons zo genadig geeft als wij tot Hem komen?

Kort gebed: God, ik dank U voor de kracht die U mij geeft tijdens mijn gebed. Ik weet dat ik zonder U zwak ben, dus ik kies ervoor om continue in gebed voor U te komen, wetende dat Uw kracht meer dan genoeg is voor mij.

Overdenking per email

Geef je hiervoor op en ontvang dagelijks de overdenking van Joyce Meyer, kosteloos per email toegezonden. Je kunt je abonnement natuurlijk altijd weer door een speciale link in de email opzeggen.

* Verplicht veld

Na het ingeven van je adres, klik op de button “Dagelijkse overdenking”. Binnen een paar minuten ontvang je de bevestigingslink via de email en daarmee kun je je registreren.

Ik heb geen bevestiging mail ontvangen. Wat moet ik doen?