Vragen of feedback?
Bel ons: 026 20 22 100    ma t/m do 10.00-12.30 uur

Overdenking met gebed

Joyce Meyer vertelt over haar persoonlijke belevenissen en haar favoriete Bijbelverhalen om je elke dag te versterken en te bemoedigen.

Neem regelmatig tijd om deze te lezen en je zult merken dat je leven verandert!

 

5 juni 2020
De ware test voor geestelijke volwassenheid
In Christus Jezus is het volkomen onbelangrijk of men wel of niet besneden is. Belangrijk is dat men gelooft en de liefde kent, die het geloof zijn kracht verleent.
Galaten 5:6 (NBV)
Meer dan wat dan ook wil God dat wij een oprechte, pure en vurige liefde voor Hem en onze naaste hebben. Als we ook maar één ding in ons leven klaar zouden kunnen spelen, dan zou dat de liefde voor andere mensen moeten zijn.

Veel mensen denken dat een groot geloof het belangrijkste teken is voor geestelijke volwassenheid. Maar ik geloof dat ‘in liefde wandelen’ de beste test is voor geestelijke volwassenheid, en ik weet dat het onze wandel in geloof kracht geeft.

De Bijbel leert ons dat geloof door liefde werkt. Galaten 5:6 zegt, dat wat werkelijk van belang is, is dat men gelooft en de liefde kent, die het geloof zijn kracht verleent. De liefde is niet passief of een theorie: het is een actie.

Proberen om in geloof te wandelen zonder liefde is als een zaklamp zonder batterij. We moeten onze ‘liefdesbatterij’ altijd opgeladen hebben, want anders werkt ons geloof niet! Ik geloof dat christenen in problemen komen als zij niet naarstig nastreven om in liefde te wandelen als onderdeel van hun geloof en relatie met God.

Dus streef een leven van liefde na en zie hoe je geloof krachtig wordt en groeit. Wanneer Gods liefde op de eerste plaats komt, dan volgt al het andere vanzelf.

Kort gebed: God, ik weet dat mijn geloof waardeloos is zonder liefde. Help mij een leven te leiden overvloeiende van Uw liefde. Wijs mij de weg terwijl ik Uw liefde ontvang en doorgeef aan anderen.

Overdenking per email

Gratis aanmelden