Vragen of feedback?
Bel ons: 026 20 22 100    ma t/m do 10.00-12.30 uur

Overdenking met gebed

Joyce Meyer vertelt over haar persoonlijke belevenissen en haar favoriete Bijbelverhalen om je elke dag te versterken en te bemoedigen.

Neem regelmatig tijd om deze te lezen en je zult merken dat je leven verandert!

 

16 juli 2020
Het geschil oplossen
Wat wij uit onszelf najagen is in strijd met de [Heilige] Geest, en wat de Geest verlangt is in strijd met onszelf [menselijke natuur]. Het een gaat in tegen het ander, dus u kunt niet doen wat u maar wilt
Galaten 5:17 (NBV)
Om succesvol te zijn in het doen van Gods wil voor ons leven, moeten we vastberaden zijn. Eén definitie van vastberadenheid is: “Een geschil oplossen door een gebiedende beslissing of proclamatie.” Deze definitie bemoedigt mij omdat ik vaak “hardop proclameer” om op die manier mijn vastberadenheid op bepaalde gebieden kracht bij te zetten.

Bijvoorbeeld, wanneer ik om welke reden dan ook bezorgd ben en in de verleiding kom om zelfmedelijden te hebben, dan zeg ik tegen mijzelf: “Oh nee, dat doe je niet! Stop met zeuren en recht je rug! God heeft me lief en ik kan alle dingen doen door Christus die mij kracht geeft!”

Galaten 5:17 vertelt ons dat het vlees en de Geest niet goed met elkaar om kunnen gaan. Vergeet niet dat de definitie van vastberadenheid in zich draagt om een geschil op te kunnen lossen. Dit is belangrijk want als je jezelf aan iets verbindt, zul je het eindeloze geschil tussen je vlees en je geest moeten oplossen.

Het kan zijn dat je niet altijd de moeite wil nemen om vastberaden te zijn, maar geef niet op, want anders bevind je je buiten Gods wil. Wanneer je in de verleiding komt om op te geven, proclameer dan de beloften gebaseerd op Gods Woord, moedig jezelf aan om vastberaden te blijven en los het geschil op tussen je geest en je vlees, terwijl je Zijn plan volgt.

Kort gebed: Heilige Geest, ik wil het geschil oplossen tussen mijn vlees en de Geest, en ik kan het niet zonder vastberadenheid. Geef mij kracht en laat mij hardop uw beloften uitspreken om verder te gaan en nooit op te geven.

Overdenking per email

Gratis aanmelden