Vragen of feedback?
Bel ons: 026 20 22 100    ma t/m do 10.00-12.30 uur

Overdenking met gebed

Joyce Meyer vertelt over haar persoonlijke belevenissen en haar favoriete Bijbelverhalen om je elke dag te versterken en te bemoedigen.

Neem regelmatig tijd om deze te lezen en je zult merken dat je leven verandert!

 

18 november 2019
Vergeving: De manier om de deur voor de vijand te sluiten
Als u hem vergeeft, doe ik het ook. En als ik hem iets te vergeven heb, doe ik het omwille van u, ten overstaan van Christus. We moeten er namelijk voor oppassen dat Satan ons niet gebruikt; zijn plannen kennen we maar al te goed.
2 Korintiërs 2:10-11 (NBV)
Vergeving helpt ons, omdat het God de ruimte geeft om Zijn werk in ons te doen. Ik ben gelukkiger en voel mij fysiek beter wanneer ik niet vol zit met het gif van onvergevingsgezindheid. Ernstige ziektes kunnen zich ontwikkelen als gevolg van de druk en stress die bitterheid, wrok en onvergevingsgezindheid bij iemand veroorzaken.

De Vader kan onze zonden niet vergeven als we anderen niet vergeven, en we oogsten wat we zaaien (zie Matteüs 6:14-15, Galaten 6:7-8). Zaai genade en je zult genade oogsten; zaai oordeel en je zult oordeel oogsten. Je moet vergeven – door de genade van God in je leven – om de deur van je hart open te houden voor de Heer.

Onvergevingsgezindheid geeft de duivel een voet tussen de deur, die hij nodig heeft om een bolwerk te creëren. Als hij een bolwerk heeft, dan kan hij de invloed van de Heilige Geest tegenhouden. Als je vergeeft, zorgt het ervoor dat de vijand geen voordeel op je kan behalen en is er geen belemmering in je relatie met God.

Je kunt de vijand overwinnen door de kracht van de Heilige Geest, als je kiest Gods woord te gehoorzamen. Dus doe jezelf een plezier en vergeef snel.

Kort gebed: Here God, ik wil de duivel geen voet tussen de deur in mijn leven geven. Ik wil niet dat er iets is wat tussen mij en U komt te staan. Ik kies ervoor om te vergeven, zodat ik een open relatie met U kan hebben.

Overdenking per email

Gratis aanmelden