Vragen of feedback?
Bel ons: 026 20 22 100    ma t/m do 10.00-12.30 uur

Overdenking met gebed

Joyce Meyer vertelt over haar persoonlijke belevenissen en haar favoriete Bijbelverhalen om je elke dag te versterken en te bemoedigen.

Neem regelmatig tijd om deze te lezen en je zult merken dat je leven verandert!

 

25 maart 2019
Kenmerken van een ware christen
Wees eensgezind; wees niet hoogmoedig, maar zet uzelf aan tot bescheidenheid. Ga niet af op uw eigen inzicht.
Romeinen 12:16 (NBV)
Eén van de meest belangrijke kenmerken van liefde is onzelfzuchtigheid, wat gekarakteriseerd wordt in Romeinen 12:16 als zijnde de bereidheid om jezelf aan te passen aan de behoeften en verlangens van anderen.

Mensen die de betekenis van dit Bijbelgedeelte vatten en het toepassen in hun leven hebben geleerd wat het betekent om tot liefde geven geroepen te zijn. Ze zijn niet zelfzuchtig. Zij hebben geleerd om flexibel te zijn en zichzelf aan te passen aan anderen.

Daarentegen vinden mensen die meer aan zichzelf denken dan dat ze zouden moeten het moeilijk om zichzelf aan te passen aan anderen. Hun opgeblazen mening over zichzelf zorgt ervoor dat zij anderen als ‘klein’ of ‘onbelangrijk’ zien. Zelfzuchtig verwachten zij dat anderen zich aan hen aanpassen, maar zijn zij zelf vaak niet in staat om anderen tegemoet te komen zonder boos of overstuur te worden.

Welk type persoon ben jij? Ik was vroeger enorm zelfzuchtig, maar nu kan ik je uit eigen ervaring zeggen dat een onzelfzuchtig leven een manier van leven is die veel meer voldoening geeft.

Het kenmerk van een ware christen is de mogelijkheid om zich aan te passen aan anderen. Wil jij je vandaag onzelfzuchtig aanpassen aan iemand anders?

Kort gebed: God, toon mij dagelijks hoe ik mijzelf liefdevol kan aanpassen anderen. Ik wil onzelfzuchtig zijn en mijzelf aanpassen om, waar ik kan, te voldoen aan de behoeften van anderen. Toon mij hoe ik anderen kan bereiken met Uw liefde.

Overdenking per email

Geef je hiervoor op en ontvang dagelijks de overdenking van Joyce Meyer, kosteloos per email toegezonden. Je kunt je abonnement natuurlijk altijd weer door een speciale link in de email opzeggen.

* Verplicht veld

Na het ingeven van je adres, klik op de button “Dagelijkse overdenking”. Binnen een paar minuten ontvang je de bevestigingslink via de email en daarmee kun je je registreren.

Ik heb geen bevestiging mail ontvangen. Wat moet ik doen?