Vragen of feedback?
Bel ons: 026 20 22 100    ma t/m do 10.00-12.30 uur

Overdenking met gebed

Joyce Meyer vertelt over haar persoonlijke belevenissen en haar favoriete Bijbelverhalen om je elke dag te versterken en te bemoedigen.

Neem regelmatig tijd om deze te lezen en je zult merken dat je leven verandert!

 

26 januari 2020
7 stappen naar vrede in praktijk
...dan zal de vrede van God, die alle verstand te boven gaat, uw hart en gedachten in Christus Jezus bewaren.
Filippenzen 4:7 (NBV)
In Gods rust leven is essentieel om van het leven te genieten. Ik geloof dat een van de sleutels om in rust te kunnen leven is door elke dag kleine stapjes richting die rust te nemen. Hier een paar tips die je kunt gebruiken om een rustiger leven te ontwikkelen:

1. Wees selectief met hoe je je tijd besteedt. Misschien probeer je zoveel dingen tegelijkertijd te doen, dat je uiteindelijk niets doet. Haasten is ‘het vlees’ dat meer probeert te doen dan dat de Heilige Geest je leidt om te doen. Laat je leiden door de Heilige Geest.

2. Wees voorbereid om netjes ‘nee’ te zeggen. Soms nemen we taken op ons omdat we ons ongemakkelijk voelen om daar ‘nee’ tegen te zeggen. Vraag God om je de woorden te geven om nee te zeggen als het nodig is.

3. Weersta de geest van uitstel. Gods woord vertelt ons dat we zelfdiscipline moeten uitoefenen. Doe datgene waarvan je weet dat je het nu moet doen, zodat je volop kunt genieten van je tijd van rust.

4. Verwijder belangrijke afleidingen. Als je weet dat je gevoelig bent voor bepaalde afleidingen, zoals tv-kijken, stel dan bepaalde regels voor jezelf.

5. Stel de juiste grenzen aan onderbrekingen. Het leven zit vol onderbrekingen, maar je kunt leren om grenzen te stellen die je helpen om deze op een gezonde manier te beheersen, zoals tijd inplannen waarin je gewoon lekker kunt doen waar je zin in hebt.

6. Pas je leven aan. Vraag God om je out-of-the-box manieren te laten zien hoe je tijd en moeite kunt besparen. Bijvoorbeeld, als ik geen tijd heb om de afwas te doen, gebruik ik papieren borden!

7. Bid en luister. Als je ziet dat je plan geen rust produceert, ga dan terug naar God. Bid om rust in het nu, en om wijsheid om veranderingen aan te brengen die je leven ten goede komen.

Bottom line is om van rust een prioriteit te maken, neem concrete stappen in die richting, en laat God je iedere dag leiden naar Zijn perfecte rust die al het begrip te boven gaat.

Kort gebed: God, leid me naar Uw rust die al het begrip te boven gaat. Laat mij de dagelijkse stappen zien die ik kan nemen om in Uw vrede/rust voor mij te wandelen.

Overdenking per email

Gratis aanmelden