Vragen of feedback?
Bel ons: 026 20 22 100    ma t/m do 10.00-12.30 uur

Overdenking met gebed

Joyce Meyer vertelt over haar persoonlijke belevenissen en haar favoriete Bijbelverhalen om je elke dag te versterken en te bemoedigen.

Neem regelmatig tijd om deze te lezen en je zult merken dat je leven verandert!

 

5 augustus 2020
Jaag de uitmuntendheid van Daniël na
Daniël nu onderscheidde zich van de rijksbestuurders en stadhouders omdat er een uitzonderlijke geest in hem was. De koning overwoog hem over heel het koninkrijk aan te stellen.
Daniël 6:4 (NBV)
Daniël is een man in de Bijbel die wordt omschreven als iemand die een ‘uitnemende geest’ had. Als gevolg hiervan bracht God hem in de gunst bij de koning, hetgeen leidde tot zijn benoeming boven alle andere leiders van het land. Maar zijn toewijding aan God werd op de proef gesteld.

De leiders hielden er niet van dat Daniël in de gunst stond bij de koning. Dus manipuleerden zij de koning om een regeringsbesluit te ondertekenen waarin het voor iedereen verboden werd om gedurende dertig dagen iets of iemand aanbidden anders dan alleen de koning. Bij schending van dit besluit werd men in de leeuwenkuil gegooid.

Daniël gaf niet aan dit besluit toe – zijn toewijding aan God was van groter belang. Als je het verhaal kent, dan weet je dat God hem volkomen heeft beschermd en dat Hij uiteindelijk werd verheerlijkt.

Ik wil je aanmoedigen om met diezelfde uitmuntende geest te leven. Wees vastberaden om voor God te leven op elk gebied van je leven. Als je dat doet, zul je aan je ware doel voldoen en God in alles wat je doet verheerlijken, net zoals Daniël.

Kort gebed: Heer, ik wijd mijzelf toe aan een leven van uitmuntendheid, net zoals Daniël. Plant in mij een ‘uitnemende geest’, zodat ik U van harte oprecht kan dienen in alles wat ik doe.

Overdenking per email

Gratis aanmelden