Vragen of feedback?
Bel ons: 026 20 22 100    ma t/m do 10.00-12.30 uur

Overdenking met gebed

Joyce Meyer vertelt over haar persoonlijke belevenissen en haar favoriete Bijbelverhalen om je elke dag te versterken en te bemoedigen.

Neem regelmatig tijd om deze te lezen en je zult merken dat je leven verandert!

 

3 juni 2020
Je moet geduld ontwikkelen
Maar laat die volharding, vastberadenheid en geduld ook volledig mogen doorwerken, opdat u volmaakt bent en geheel oprecht, en in niets tekortschiet.
Jakobus 1:4 (HSV)
Wanneer jij en ik tegen God zeggen ‘verander mij’ moeten we goed begrijpen wat we zeggen, want alle veranderingen die we moeten aanbrengen, gebeuren niet in één nacht. In plaats daarvan biedt God ons door tegenstand een mogelijkheid om, al veranderende, te groeien.

Jakobus 1 vertelt ons hoe belangrijk het is om geduld te hebben wanneer we veranderen en met tegenstand geconfronteerd worden. Geduld is een vrucht van de Geest die alleen groeit en zich ontwikkelt tijdens beproeving, en het is iets wat we nodig hebben. De Bijbel vertelt ons dat wanneer we geduld hebben, we volmaakt en volkomen zijn en in niets tekortschieten. Het is echter onmogelijk om het te ontvangen zonder iets te moeten doorstaan.

Als we echt overwinnende christenen willen zijn die God dienen en een verschil maken in de wereld, dan zullen we een aantal uitdagingen moeten doorstaan. De duivel zal proberen ons te ontmoedigen bij iedere kans die hij krijgt, maar God is groter dan je vijand en Hij kan je, overwinnend, door elke uitdaging heenbrengen.

Dus kies er vandaag voor om God door je heen te laten werken, zelfs wanneer je met tegenstand wordt geconfronteerd. Terwijl je geduld groeit en zich ontwikkelt, zul je een leven van grote overwinning binnen stappen.

Kort gebed: Heer, ik wil dat U mij verandert en ik weet dat het betekent dat ik uitdagingen moet doorstaan. Geef mij de kracht om te volharden en vastberaden te zijn wanneer ik door beproevingen heen ga zodat ik geduld kan hebben en volkomen ontwikkeld zal zijn in Christus.

Overdenking per email

Gratis aanmelden