Vragen of feedback?
Bel ons: 026 20 22 100    ma t/m do 10.00-12.30 uur

Overdenking met gebed

Joyce Meyer vertelt over haar persoonlijke belevenissen en haar favoriete Bijbelverhalen om je elke dag te versterken en te bemoedigen.

Neem regelmatig tijd om deze te lezen en je zult merken dat je leven verandert!

 

19 oktober 2019
Omgaan met angst
De HEER is mijn licht en mijn heil, voor wie zou ik vrezen? De HEER is mijn burcht, mijn behoud, voor wie zou ik beven?
Psalmen 27:1 (WV)
Het is onmogelijk om de bestemming die God jou heeft gegeven te bereiken als je toestaat dat je denken wordt beheerst door vrees. Vrees is een nauwe verwant van angst, en als je dat blijvend toelaat in je denken, bezorgt dit jou ellende en rooft het je vreugde.

Ik heb een gevoel van vrees ervaren toen we onze reis voor een conferentie in India aan het voorbereiden waren. Ik was enthousiast over de geweldige mogelijkheid daar, maar het enige waar ik aan kon denken, was de lange vlucht en de erbarmelijke situatie in dat land. Maar de Heer sprak tot mijn hart en liet mij zien dat ik mijn vrees moest overwinnen door mij te focussen op en te blijven in Zijn Woord. Als ik het had toegestaan om aan de negatieve aspecten van de reis te blijven denken, dan had het mij de vreugde en blijdschap ontnomen die God wilde dat ik zou ervaren.

Vrees is een valkuil en je moet vastberaden zijn om er niet in te trappen. Als er dingen gebeuren met als doel angst of vrees in je hart te plaatsen, bijvoorbeeld onzekerheid over je toekomst of geconfronteerd worden met nieuwe situaties of uitdagingen, wend je dan tot Psalmen 27:1 en bid en belijd hardop: “De Heer is mijn licht en mijn heil, voor wie zou ik vrees of angst hebben?”

Kort gebed Heer, ik proclameer vandaag dat U mijn licht en heil bent. Omwille van U hoef ik niet bang te zijn voor wat dan ook in mijn leven. In U heb ik de overwinning.

Overdenking per email

Gratis aanmelden