Vragen of feedback?
Bel ons: 026 20 22 100    ma t/m do 10.00-12.30 uur

Overdenking met gebed

Joyce Meyer vertelt over haar persoonlijke belevenissen en haar favoriete Bijbelverhalen om je elke dag te versterken en te bemoedigen.

Neem regelmatig tijd om deze te lezen en je zult merken dat je leven verandert!

 

17 juni 2019
Ga voorbij aan spijt en maak nieuwe keuzes
Daarom als iemand in Christus is, is hij een nieuwe schepping: het oude is voorbijgegaan, alles is nieuw geworden!
2 Korintiërs 5:17 (HSV)
Verkeerde keuzes veroorzaken spijt en wanneer we spijt ervaren, moeten we daarmee omgaan en leren hoe we in de toekomst betere keuzes kunnen maken.

Ik weet uit eerste hand dat verkeerde keuzes tot spijt leiden. Ik herinner mij een aantal jaren geleden dat ik op een keer naar mijzelf keek en een merkbaar verschil zag tussen mijn man, Dave, en ik omdat hij zijn hele leven heeft gesport en gezond, sterk en in goede conditie is.

Aanvankelijk had ik alleen maar spijt dat ik niet zo sterk was als Dave, maar toen realiseerde ik mij dat ik er iets aan kon doen. Tegenwoordig sport ik regelmatig en ben verbaasd over het positieve verschil dat het heeft gemaakt.

De Bijbel zegt dat je in God een nieuwe schepping bent. Je hoeft niet aan oude gewoontes vast te blijven zitten, maar je kunt nieuwe, betere keuzes maken, bekrachtigd door de Heilige Geest. Als je spijt hebt over een aantal onverstandige keuzes die je in het verleden hebt gemaakt, wees dan niet misleid om te denken dat het te laat is om er iets aan te doen. Begin gewoon met doen wat goed is en houd je daar aan vast.

Wanneer je begint met betere keuzes maken, zul je een leven gaan ervaren waarin je elke dag kunt genieten van Gods zegeningen.

Kort gebed: Heilige Geest, ik weet dat ik een nieuwe schepping ben. Ik wil niet leven met spijt over het verleden. Help mij om goede keuzes te maken zodat ik kan genieten van de toekomst die U voor mij hebt.

Overdenking per email

Gratis aanmelden