Vragen of feedback?
Bel ons: 026 20 22 100    ma t/m do 10.00-12.30 uur

Overdenking met gebed

Joyce Meyer vertelt over haar persoonlijke belevenissen en haar favoriete Bijbelverhalen om je elke dag te versterken en te bemoedigen.

Neem regelmatig tijd om deze te lezen en je zult merken dat je leven verandert!

 

20 januari 2020
Laat Gods liefde pijn uit het verleden overwinnen
...de liefde van Christus kennen die alle kennis te boven gaat, opdat u zult volstromen met Gods volkomenheid.
Efeziërs 3:19 (NBV)
In het begin van ons huwelijk, hadden Dave en ik een paar zware jaren, en dat kwam voornamelijk omdat ik God nodig had om mij te genezen van mijn verleden van seksueel, emotioneel en verbaal misbruik door mijn vader. Door een hoop tranen en moeilijke momenten om te kiezen voor vergeving in plaats van wraak te nemen, hielp God mij hier door heen. Ook gebruikte God mijn getuigenis om genezing te brengen in het leven van anderen.

Wanneer God je van pijn uit je verleden geneest, wil Hij je niet alleen helpen, maar wil Hij ook dat jouw ervaring een open deur zal zijn waardoor anderen dezelfde genezing kunnen ervaren.

Uiteindelijk kwam ik op een punt waar God mij en Dave leidde om mijn ouders naar St. Louis te verhuizen en om zelfs een huis voor hen te kopen, hetgeen heel moeilijk voor mij was. Maar mijn vader bereikte het punt waarop hij excuses maakte voor alles wat hij had gedaan en vroeg zelfs Christus in zijn leven.

Ik ontdekte een nieuw gebied van emotionele gezondheid omdat ik toeliet dat God mij genas door de kracht van vergeving en Hem de mogelijkheid gaf om mijn eigen herstel te gebruiken om mijn vader te genezen!

Weet je, we kunnen allemaal op verschillende manieren pijn oplopen. Eenzaamheid, teleurstelling, afwijzing, angst en onzekerheid hebben allemaal de mogelijkheid om ons heel diep te kwetsen. Ik kon aan mijn pijn uit mijn verleden niet voorbijgaan, totdat ik de liefde van God ontving, Hem beter leerde kennen en Hem toestond om het allemaal voor mij om te draaien.

Voordat je aan je pijn voorbij kunt gaan, en leert om van anderen te houden en hen te vergeven, moet je eerst Gods liefde ervaren.

Tijdens het ‘afreken met’ je verleden, onthoud dan steeds dat God veel van je houdt. De bijbel zegt dat we pas volkomen zijn als we de liefde van Christus kennen, toch is die zo groot dat je het nooit ten volle zult kunnen begrijpen. Wanneer je Zijn liefde ontvangt, begint de genezing van je hart en word je compleet gemaakt met de volheid van Zijn leven.

Kort gebed: Heer, ik geloof dat U mij kunt helpen om mijn pijn uit het verleden te overwinnen en mijn genezing gebruikt om anderen te helpen. Help mij om de liefde van Christus te kennen en maak mij volkomen met de volheid van Uw leven en kracht.

Overdenking per email

Gratis aanmelden