Vragen of feedback?
Bel ons: 026 20 22 100    ma t/m do 10.00-12.30 uur

Overdenking met gebed

Joyce Meyer vertelt over haar persoonlijke belevenissen en haar favoriete Bijbelverhalen om je elke dag te versterken en te bemoedigen.

Neem regelmatig tijd om deze te lezen en je zult merken dat je leven verandert!

 

23 april 2019
Je bent nooit alleen
De Heer zelf gaat voor je uit, Hij zal je bijstaan en geen moment van je zijde wijken. Wees niet bang en laat je door niets ontmoedigen.
Deuteronomium 31:8 (NBV)
Verdriet en eenzaamheid zijn grote problemen, waarmee mensen vandaag de dag geconfronteerd worden. De twee gaan vaak samen omdat veel mensen treuren vanwege hun alleen zijn. In onze bediening, ontvangen we vaak gebedsverzoeken voor mensen die met eenzaamheid worstelen.

Gods Woord vertelt ons duidelijk dat we níet alleen zijn. Hij wil ons verlossen, troosten en genezen. Maar als je pijnlijke verliezen ervaart in je leven, dan kun je deze eenvoudige waarheid uit het oog verliezen.

Satan wil dat je gelooft dat je alleen bent. Hij wil dat je gelooft dat niemand begrijpt hoe je je voelt, maar hij is een leugenaar. Naast dat God met jou is, zijn er veel broeders en zusters in Christus die begrijpen wat je geestelijk en emotioneel ervaart (zie 2 Korintiërs 1:3-4).

Je bent nu niet alleen en je zult nooit alleen zijn, ongeacht waarmee je geconfronteerd wordt.

Misschien begrijp je er niet veel van wanneer je gekwetst bent en de pijn van het verlies je ziel verscheurt. Maar weet en houd vast aan deze ene waarheid: God heeft je lief en Hij heeft een goede toekomst voor je. Hoop op Hem en vertrouw erop dat Hij je rouw omzet in vreugde (zie Jesaja 61:1-3).

Kort gebed: God, ik kan de waarheid niet altijd door mijn rouw en eenzaamheid heen zien, maar ik weet dat U mij nooit verlaat. Help mij onthouden dat U dichtbij bent, en geef mij vriendschappen met christenen die mij zullen aanmoedigen om U meer te zoeken.

Overdenking per email

Gratis aanmelden