Vragen of feedback?
Bel ons: 026 20 22 100    ma t/m do 10.00-12.30 uur

Overdenking met gebed

Joyce Meyer vertelt over haar persoonlijke belevenissen en haar favoriete Bijbelverhalen om je elke dag te versterken en te bemoedigen.

Neem regelmatig tijd om deze te lezen en je zult merken dat je leven verandert!

 

22 mei 2019
We zijn geroepen om van God te genieten
.. er is één God, de Vader, uit wie alles is ontstaan en voor wie wij zijn bestemd, en één Heer, Jezus Christus, door wie alles bestaat en door wie wij leven.
1 Korintiërs 8:6 (NBV)
We moeten ons op ons gemak voelen bij God. Ik bedoel niet dat we respectloos moeten zijn, maar dat we niet bang voor Hem hoeven te zijn. In feite denk ik dat de ultieme roeping op het leven van elke gelovige is om te genieten van God. We zijn geroepen om te genieten van de Vader want Hij ís het leven, en we kunnen niet werkelijk van het leven genieten als we niet van God genieten.

Soms genieten we niet van Gods aanwezigheid omdat we helemaal verwikkeld raken in het dienen van Hem, het ontdekken welke gaven we hebben, en het besteden van al onze tijd aan het werk in onze bediening. Dat overkwam mij ook. Na ongeveer vijf jaar in mijn bediening, moest God mij afremmen, want ik was zo trots geworden op het werk dat ik voor Hem deed dat ik niet langer meer van Hém genoot.

We moeten oppassen als we trots worden op onszelf vanwege alle dingen die we doen. Dat is niet Gods bedoeling. Als onze Vader wil Hij gewoon dat we Hem kennen en van Hem genieten.

Dus vraag ik je: ben je vandaag trots over je werken? Of ben je echt van God aan het genieten?

Kort gebed: Vader God, ik wil van U genieten. De omgang met U en het in Uw aanwezigheid te zijn, is zo prachtig. Ik zet mijn trots opzij en verneder mijzelf voor U zodat ik mijn doel en vreugde in U alleen kan vinden.

Overdenking per email

Gratis aanmelden