Vragen of feedback?
Bel ons: 026 20 22 100    ma t/m do 10.00-12.30 uur

Overdenking met gebed

Joyce Meyer vertelt over haar persoonlijke belevenissen en haar favoriete Bijbelverhalen om je elke dag te versterken en te bemoedigen.

Neem regelmatig tijd om deze te lezen en je zult merken dat je leven verandert!

 

5 juli 2020
Groeien in onderscheidingsvermogen
De geest van de Heer zal op Hem rusten: een geest van wijsheid en inzicht... en Zijn oordeel stoelt niet op uiterlijke schijn, noch grondt Hij zijn vonnis op geruchten.
Jesaja 11:2-3 (NBV)
Jezus leefde Zijn Leven vanuit onderscheidingsvermogen. Zijn onderscheidingsvermogen was niet gebaseerd op de oppervlakkige waarnemingen van Zijn vlees. Het was het resultaat van Zijn intieme gemeenschap en relatie met Zijn Vader God.

Dezelfde gave van onderscheidingsvermogen is beschikbaar voor jou en mij door onze relatie met God.

Maar hoe werkt het dan? Voordat je iets wilt doen, moet je in je geest nagaan om te zien of datgene wat je op het punt staat te doen ook goed is. Als je er vrede mee hebt, ga dan verder. Maar als je je ongemakkelijk, verward of gefrustreerd voelt, wacht dan.

Een klein voorbeeld: het gebeurde dat ik in een winkelcentrum iets wilde kopen maar voordat ik bij de kassa kwam, bespeurde ik in mijn geest een belemmering. Het was net alsof de Heilige Geest mij een por gaf om het niet kopen.

Het boeiende van dit soort momenten is dat elke keer als jij en ik ervoor kiezen om naar de ingevingen van de Heilige Geest te luisteren en om ze op te volgen, onze geest sterker wordt, en Gods kracht meer en meer vrijgezet wordt in ons leven om in de vrucht van de geest te handelen.

Geef je over aan de Heilige Geest en volg Zijn ingevingen en je zult groeien in hetzelfde onderscheidingsvermogen waarin Jezus wandelde.

Kort gebed: Here God, ik wil geen keuzes maken gebaseerd op mijn eigen oppervlakkige of ik-gerichte verlangens. Ik wil in onderscheidingsvermogen wandelen. En wanneer ik mijn beslissingen bij U neerleg, wilt U dan de verlangens die niet van U zijn tegenhouden, en mij de vrede geven om Uw weg te volgen.

Overdenking per email

Gratis aanmelden