Vragen of feedback?
Bel ons: 026 20 22 100    ma t/m do 10.00-12.30 uur

Overdenking met gebed

Joyce Meyer vertelt over haar persoonlijke belevenissen en haar favoriete Bijbelverhalen om je elke dag te versterken en te bemoedigen.

Neem regelmatig tijd om deze te lezen en je zult merken dat je leven verandert!

 

9 april 2020
Waardeer eerlijkheid van anderen
Zoals men ijzer scherpt met ijzer, zo scherpt een mens zijn medemens.
Spreuken 27:17 (NBV)
Iedereen houdt van complimenten, maar slechts weinig mensen weten om te gaan met opbouwende kritiek. Niemand vindt het leuk om zich te vergissen, en dat maakt het moeilijk wanneer mensen ons iets moeten zeggen wat we niet willen horen.

Maar we zouden juist dankbaar moeten zijn voor de eerlijkheid in mensen. Ik hoorde ooit iemand zeggen: “Alleen twee mensen zullen je de waarheid over jezelf vertellen: iemand die boos op je is en iemand die heel veel van je houdt”. God gebruikt beide soorten mensen in ons leven, maar Hij gebruikt vooral de eerlijkheid van vrienden en geliefden.

Als iemand je, liefdevol en eerlijk kan laten zien hoe je je kunt verbeteren, dan zijn de resultaten zo veel waardevoller dan lege, ego-strelende complimenten. Het is dit soort relatie dat de Bijbel omschrijft als ‘ijzer scherpt ijzer’.

Ik dring er bij jou op aan om dankbaar te zijn voor de mensen die je de waarheid over jezelf vertellen, zelfs als het niet is wat je horen wilt. Wanneer je de waarheid hoort – vooral over iets waar je je niet bewust van was – kun je veranderen. Uiteindelijk zal de waarheid een beter mens van je maken.

Kort gebed: Heer, dank U voor het plaatsen van oprecht eerlijke mensen in mijn leven. Hun eerlijkheid kan mij soms ongemakkelijk doen voelen, maar ik weet dat wanneer ik naar hen luister, U mij kunt helpen om een beter mens te worden.

Overdenking per email

Gratis aanmelden