Vragen of feedback?
Bel ons: 026 20 22 100    ma t/m do 10.00-12.30 uur

Overdenking met gebed

Joyce Meyer vertelt over haar persoonlijke belevenissen en haar favoriete Bijbelverhalen om je elke dag te versterken en te bemoedigen.

Neem regelmatig tijd om deze te lezen en je zult merken dat je leven verandert!

 

20 oktober 2019
Vind de kracht om de verleidingen te overwinnen
En Hij zei tegen de discipelen: "Het is onmogelijk dat er geen struikelblokken komen…"
Lucas 17:1 (HSV)
Verleiding, of toegeven aan de verleiding, is vanaf het begin der tijden een ernstig probleem geweest en is vandaag de dag nog steeds een wezenlijk onderdeel van ons leven. Of je het nu leuk vindt of niet, we moeten er allemaal mee omgaan. In Lucas 17:1 zei Jezus: “Het is onmogelijk dat er geen struikelblokken komen.”

Maar waarom moeten we met verleidingen omgaan? Omdat het ons geloof, onze geestelijke spieren, versterkt. Als we geen verleiding zouden hoeven te weerstaan, dan zouden we nooit weten wat onze geestelijke kracht is. Om geestelijke kracht te ontwikkelen, moeten we allerlei beproevingen overwinnen, zowel groot als klein.

In Lucas 4 lezen we dat satan Jezus in de verleiding bracht, in de hoop dat hij een zwakke plek kon vinden waar hij kon binnendringen. Maar Jezus bleef sterk en versloeg de vijand. Ik moedig je aan om hetzelfde te doen wat Jezus deed toen hij verzocht werd. Hij ging rechtstreeks naar Gods Woord. God wist al van tevoren dat Jezus de test goed zou doorstaan. Ik geloof dat Hij dat vertrouwen ook in ons heeft, in de wetenschap dat als we het voorbeeld van Jezus volgen, we de verleiding overwinnen en ook veel van onze testen goed zullen doorstaan.

Kort gebed: Here God, dank U dat U mij helpt om de verleiding van de vijand te weerstaan en te overwinnen. Als de verleiding komt, dan ga ik rechtstreeks naar Uw Woord en gebruik ik Uw waarheid om hem te overwinnen.

Overdenking per email

Gratis aanmelden