Vragen of feedback?
Bel ons: 026 20 22 100    ma t/m do 10.00-12.30 uur

Overdenking met gebed

Joyce Meyer vertelt over haar persoonlijke belevenissen en haar favoriete Bijbelverhalen om je elke dag te versterken en te bemoedigen.

Neem regelmatig tijd om deze te lezen en je zult merken dat je leven verandert!

 

19 februari 2020
De Heilige Geest ontvangen
Maar wanneer de heilige Geest over jullie komt, zullen jullie kracht ontvangen.
Handelingen 1:8 (NBV)
In Handelingen 1:8 belooft Jezus dat, wanneer de Heilige Geest over ons zal komen, wij de kracht zullen ontvangen om van Christus te getuigen tot aan het einde van de aarde.

Veel christenen volgen alle ‘juiste’ regels, maar vragen zich af: is dit alles wat er is? Als jong christen heb ik dezelfde leegte ervaren. Het doen van de juiste dingen bracht tijdelijk geluk maar geen diepe, bevredigende vreugde.

Ik schreeuwde uit: “God, er ontbreekt iets!” Tot mijn verbazing vulde Jezus mij, slechts een paar uur later, met de aanwezigheid van de Heilige Geest op een manier die ik nooit eerder had meegemaakt… en alles veranderde. Ik voelde Zijn kracht in mijn leven op een nieuwe manier.

Als je elke dag tijd doorbrengt met God en Zijn Heilige Geest ontvangt, dan meld je je niet aan voor een enge, vreemde ervaring. Je ontvangt gewoon Zijn kracht om meer als Jezus te worden en Zijn wijsheid om door de gebeurtenissen van het leven heen te kunnen gaan.

Wees niet bang voor nieuwe dingen, zorg er alleen voor dat ze Bijbels zijn. Ik geloof dat God ernaar verlangt om je naar nieuwe hoogten in Hem te brengen door de kracht van dagelijkse interactie met Zijn Heilige Geest. Hij klopt aan de deur van je hart. Wil jij deze wijd openen en Hem verwelkomen?

Kort gebed: God, ik wil leven als een christen die vervuld is met de kracht van Uw Heilige Geest. Laat me zien hoe ik in de diepe, bevredigende vreugde die wij van Uw Heilige Geest ontvangen, kan leven. Ik dank u voor de kracht en de wijsheid om in Uw rechtvaardigheid, vrede en vreugde door elke dag en elke situatie heen te kunnen gaan.

Overdenking per email

Gratis aanmelden