Vragen of feedback?
Bel ons: 026 20 22 100    ma t/m do 10.00-12.30 uur

Overdenking met gebed

Joyce Meyer vertelt over haar persoonlijke belevenissen en haar favoriete Bijbelverhalen om je elke dag te versterken en te bemoedigen.

Neem regelmatig tijd om deze te lezen en je zult merken dat je leven verandert!

 

8 april 2020
De kleine dingen opmerken
Bemoedig elkaar daarom, en bouw de één de ander op, zoals u trouwens al doet.
1 Tessalonicenzen 5:11 (HSV)
Op een dag wilde ik een kantoorgebouw binnengaan toen een man, die vlakbij stond, de deur voor mij open deed. Ik bedankte hem en glimlachte.
“Je bent de vijfde voor wie ik de deur open doe,” zei hij, “en je bent de eerste die glimlacht en de tweede die mij bedankt.”
Ik bedankte hem een tweede keer, met een glimlach op mijn gezicht. Daarna bedacht ik, hoeveel we eigenlijk van anderen vanzelfsprekend vinden, juist in die kleine dingen, zoals het opendoen van een deur voor een vreemde.

Wij prijzen mensen vaak wanneer ze grote dingen voor ons doen, maar hoe vaak waarderen we de kleine dingen? Wanneer mensen iets leuks voor je doen en jij hen daarvoor bedankt, bemoedig je hen daarmee en bouwt het hen op. Het betekent veel voor hen, net zoals het dat deed voor die man bij het kantoorgebouw.

Kwam je bus op tijd vandaag? Zo ja, heb je de chauffeur bedankt? Heb je de laatste keer dat je in een restaurant aan het eten was de serveerster bedankt voor het vullen van je tweede kop koffie zonder dat je daarom gevraagd had? Het punt dat ik wil maken, is: ontwikkel een gedrag van dankbaarheid naar de mensen in je leven.

Kort gebed: Heer, houd mij alert zodat ik de kleine, handige dingen die mensen voor mij doen, opmerk. Ik wil niet ondankbaar zijn. In plaats daarvan wil ik hen bedanken en hen opbouwen.

Overdenking per email

Gratis aanmelden