Vragen of feedback?
Bel ons: 026 20 22 100    ma t/m do 10.00-12.30 uur

Overdenking met gebed

Joyce Meyer vertelt over haar persoonlijke belevenissen en haar favoriete Bijbelverhalen om je elke dag te versterken en te bemoedigen.

Neem regelmatig tijd om deze te lezen en je zult merken dat je leven verandert!

 

14 juli 2020
Inzicht in de menselijke natuur
Maar Jezus had geen vertrouwen in hen, omdat Hij hen allemaal kende, en niemand hoefde Hem iets over de mens te vertellen, want Hij wist zelf wat er in een mens omgaat.
Johannes 2:24-25 (NBV)
Na een keer betrokken te zijn geweest bij een teleurstellende situatie in de kerk, bracht God de tekst uit Johannes 2:24-25 onder mijn aandacht. Deze tekst spreekt over Jezus’ relatie met de discipelen.

De tekst geeft aan dat Jezus geen vertrouwen in hen had. Alhoewel Hij Zichzelf in relatie gaf en met hen samen leefde, wist Hij dat zij niet volmaakt waren. Hij begreep de menselijke natuur en vertrouwde Zichzelf hun niet toe.

Dit deed mij beseffen dat ik mijn vertrouwen had gesteld in mensen uit de kerk terwijl dat alleen aan God toebehoort en ik mijzelf dus had opengesteld voor een teleurstelling.

We kunnen slechts tot een bepaald punt gaan in elke menselijke relatie. Als we voorbij gaan aan goddelijke wijsheid, zullen we waarschijnlijk gekwetst worden. Het is gemakkelijk om in de valkuil te trappen van het denken dat bepaalde mensen ons nooit zullen kwetsen, om vervolgens teleurgesteld te zijn wanneer zij niet aan die maatstaaf voldoen. Niemand is volmaakt.

Het goede nieuws is dat God volmaakt is en ons niet zal teleurstellen. Hij is altijd liefdevol en goed. Stel je vertrouwen niet op mensen, dat behoort God toe, maar geef je liever volledig over aan Hem. Hij alleen is volledig betrouwbaar.

Kort gebed: Here God, geen mens is volmaakt, maar U wel. Ik wil mijn vertrouwen altijd U stellen en geloof dat U nooit teleurstelt. Ik vind vandaag troost in Uw volmaaktheid.

Overdenking per email

Gratis aanmelden