Vragen of feedback?
Bel ons: 026 20 22 100    ma t/m do 10.00-12.30 uur

Overdenking met gebed

Joyce Meyer vertelt over haar persoonlijke belevenissen en haar favoriete Bijbelverhalen om je elke dag te versterken en te bemoedigen.

Neem regelmatig tijd om deze te lezen en je zult merken dat je leven verandert!

 

29 februari 2020
Breng relatie, geen religie
Jezus zei: ‘Waarachtig, ik verzeker u: alleen wie opnieuw wordt geboren, kan het koninkrijk van God zien.’
Johannes 3:3 (NBV)
Als je iemand vertelt over het geloof, breng je dan religie of relatie?

De Bijbel zegt dat we wedergeboren moeten zijn (zie Johannes 3:1-8), het zegt niet dat we religieus moeten zijn. Helaas brengen mensen het evangelie alsof het een lijst van religieuze wetten is, en geen echte relatie met God.

Maar het volgen van ‘christelijke’ regels en het naar de kerk gaan zal net zomin een christen van je maken als het zitten in je garage een auto van je zal maken.

Religieuze wetten en regelgeving kunnen zwaar, hard en bedrukkend zijn, maar dit is niet wat Jezus voor mensen wil. Jezus wil dat mensen in een relatie met Hem leven.

Als iemand ons vraagt: wat voor een religie heb jij, dan moeten we het hebben over onze persoonlijke relatie met God in plaats van over de kerk waar we heen gaan. Ik houd ervan om de vraag te beantwoorden met: “Dank je wel voor je vraag. Ik heb geen religie, ik heb Jezus.”

We moeten beginnen met het vragen aan mensen: ken je Jezus; is Hij je vriend; Heb je een persoonlijke relatie met Hem? De volgende keer dat iemand je over je geloof vraagt, breng dan relatie, niet religie.

Kort gebed: God, het is gemakkelijk om in de valkuil te vallen van het idee dat iemand een lijst van religieuze wetten moet volgen om een echt christen te worden, maar dat is niet het soort geloof dat U van mij vraagt. Geef mij de kracht om Uw evangelie op zo’n manier met anderen te delen dat het hen leidt naar een een-op-een, levensveranderende relatie met U.

Overdenking per email

Gratis aanmelden