Vragen of feedback?
Bel ons: 026 20 22 100    ma t/m do 10.00-12.30 uur

Overdenking met gebed

Joyce Meyer vertelt over haar persoonlijke belevenissen en haar favoriete Bijbelverhalen om je elke dag te versterken en te bemoedigen.

Neem regelmatig tijd om deze te lezen en je zult merken dat je leven verandert!

 

13 juli 2020
Vleselijke christenen en geestelijke christenen
...want u bent nog vleselijk. Als er immers onder u afgunst is en ruzie en tweedracht, bent u dan niet vleselijk en wandelt u dan niet naar de mens?
1 Korintiërs 3:3 (HSV)
Er zijn twee soorten christenen en jij moet de keuze maken welke jij wilt zijn. Wil je een vleselijk christen zijn of een geestelijk christen?

Een vleselijk christen is iemand die mensen wil behagen en meer geeft om wat mensen denken dan om God te gehoorzamen. Ze zijn onvolwassen, handelen vanuit hun emoties en doen wat ze voelen dat ze moeten zeggen of moeten doen. Ze hebben meestal ruzie, zijn ontevreden, snel beledigd en het ontbreekt hen aan vrede.

Een geestelijk christen is iemand die toegewijd de verlangens van de Heilige Geest volgt. Dagelijks voeden zij hun geest met het Woord en laten God toe op elk gebied van hun leven. Hun relatie met God is de focus van hun leven elke dag van de week, niet alleen tijdens de kerkdienst eens per week.

Als je het nog niet hebt gedaan, dan dring ik er bij jou op aan om een ‘full-time’ verbintenis aan te gaan om Christus te volgen. Laat de Heer toe in alles wat je doet. Wandel in liefde, met integriteit, nederigheid en vrede. Wees vriendelijk in de omgang met anderen. Toon de vrucht van de Geest en geniet van de gunst van God.

Kort gebed: Here God, ik wil geen vleselijk christen zijn die altijd geleid wordt door het vlees. In plaats daarvan wil ik geleid worden door de Heilige Geest en een leven leiden die U behaagt. Ik kies er vandaag voor om een geestelijk christen te zijn en niet een vleselijk christen.

Overdenking per email

Gratis aanmelden