Vragen of feedback?
Bel ons: 026 20 22 100    ma t/m do 10.00-12.30 uur

Overdenking met gebed

Joyce Meyer vertelt over haar persoonlijke belevenissen en haar favoriete Bijbelverhalen om je elke dag te versterken en te bemoedigen.

Neem regelmatig tijd om deze te lezen en je zult merken dat je leven verandert!

 

2 april 2020
Leer te wachten
Maar wie de HEERE verwachten, zullen hun kracht vernieuwen, zij zullen hun vleugels uitslaan als arenden, zij zullen snel lopen en niet afgemat worden, zij zullen lopen en niet moe worden.
Jesaja 40:31 (HSV)
Mensen vragen mij vaak: hoe weet ik zeker, of ik van God hoor of dat ik dingen gewoon aan het verzinnen bent?

Ik geloof dat het antwoord is om te leren wachten. Bij grote beslissingen, hebben we vaak het gevoel dat we ons moeten haasten. We moeten iets doen en het liefst meteen. Maar goddelijke wijsheid vertelt ons te wachten totdat we een helder beeld hebben van wat we gaan doen en wanneer we het gaan doen.

We moeten allemaal de capaciteit ontwikkelen om een stap naar achteren te doen en iedere situatie vanuit Gods perspectief te bekijken. Alleen dan kunnen we beslissingen nemen op de manier zoals Hij dat van ons vraagt om te doen.

Kracht wordt gevonden in het wachten. Als je op God wacht, dan voel je in de Geest wat de Heer daadwerkelijk wil dat je doet.. niet wat jij denkt dat Hij wil dat je doet.

Als je voor een moeilijk besluit staat, is het wijs om te wachten totdat je een helder antwoord hebt voordat je een stap zet waar je spijt van kunt krijgen. Het kan ongemakkelijk voelen en je wilt je misschien haasten, maar sta niet toe dat de druk voorrang krijgt boven de wijsheid en kennis van God.

Kort gebed Heer, ik wil niet zo door de hitte van het moment gegrepen worden, dat ik een besluit neem waarvan ik spijt krijg. Herinner mij eraan dagelijks op U te wachten. Misschien is het moeilijk, maar Uw wijsheid en kennis ontvangen is het waard.

Overdenking per email

Gratis aanmelden