Vragen of feedback?
Bel ons: 026 20 22 100    ma t/m do 10.00-12.30 uur

Overdenking met gebed

Joyce Meyer vertelt over haar persoonlijke belevenissen en haar favoriete Bijbelverhalen om je elke dag te versterken en te bemoedigen.

Neem regelmatig tijd om deze te lezen en je zult merken dat je leven verandert!

 

23 oktober 2019
Overdenk geen kleine teleurstellingen
Uw regels wil ik overdenken, het oog op uw paden gericht.
Psalmen 119:15 (NBV)
Diepe pijn ontstaat niet alleen door grote teleurstellingen, zoals het niet krijgen van de baan of promotie die we echt willen. Diepe emotionele pijn kan voortkomen uit een reeks van kleine ergernissen en frustraties. Daarom moeten we weten hoe we om moeten gaan met kleine, dagelijkse teleurstellingen en hoe wij ze in perspectief blijven zien.

Als je voortdurend op iets gefocust bent, overheerst dit je denken. De kleine frustraties die elke dag opkomen zijn op zichzelf al ergerlijk, maar als ze zich opstapelen, lijkt het bijna onmogelijk om nog aan iets anders te denken.

Maar in plaats van je te concentreren op je problemen en ontmoedigd te raken, moet je je op God focussen en Zijn beloften voor jou overdenken. Misschien ben je door het leven terneergeslagen, maar je hoeft niet in die neerwaartse spiraal te blijven. God staat klaar en is bereid en in staat om je eruit op te tillen.

Als een teleurstelling je bedrukt, dan kun je ofwel je daardoor laten ontmoedigen of je kunt het gebruiken als een opstap naar betere dingen. Kies ervoor meteen de confrontatie met teleurstellingen aan te gaan op het moment dat ze ontstaan en te mediteren op Gods beloften. Hij heeft betere dingen voor jou in petto en Hij zal je helpen om de teleurstelling te verslaan.

Kort gebed: Here God, zoals Psalmen 119:15 zegt, zal ik Uw Woord overdenken, en me niet door kleine teleurstellingen uit het veld laten slaan. Uw Woord is krachtig en geeft leven, dus weet ik dat ik teleurstelling kan overwinnen door naar U te kijken!

Overdenking per email

Gratis aanmelden