Vragen of feedback?
Bel ons: 026 20 22 100    ma t/m do 10.00-12.30 uur

Overdenking met gebed

Joyce Meyer vertelt over haar persoonlijke belevenissen en haar favoriete Bijbelverhalen om je elke dag te versterken en te bemoedigen.

Neem regelmatig tijd om deze te lezen en je zult merken dat je leven verandert!

 

17 februari 2020
Niets is onmogelijk
Want geen ding zal bij God onmogelijk zijn [geen woord dat van God komt, zal krachteloos zijn]
Lucas 1:37 (HSV)
Mensen die positief denken kunnen zelfs in de meest ontmoedigende situaties mogelijkheden zien, terwijl diegenen die negatief denken al snel klaar staan om de problemen en beperkingen breed uit te meten.

Dit gaat verder dan het spreekwoordelijk idee om een glas ‘halfvol’ of ‘halfleeg’ te zien en strekt zich uit tot het nemen van beslissingen en het in actie komen op basis van of positief of negatief denken.

Heb je weleens bemerkt hoe negatief denken dingen buiten alle proporties kan opblazen? Problemen lijken groter en moeilijker te worden dan dat ze in werkelijkheid zijn.

Soms kan een probleem echt onmogelijk zijn... in het natuurlijke. En een negatieve mentaliteit vergeet dat niets onmogelijk is voor God.

Mediteren over Gods Woord zal je helpen om van het negatieve af te komen en je te richten op wie God is. Een positieve mentaliteit, gebaseerd op Gods Woord weet dat niets te hoog is voor God. Hij is altijd aanwezig.

Ik heb mijn hersens getraind om God en Zijn Woord te geloven en ik heb de kracht mogen ervaren die God mij ter beschikking heeft gesteld toen ik meer op Hem vertrouwde dan op mijn omstandigheden. We moeten ons er altijd aan herinneren dat niets onmogelijk is voor God.

Kort gebed: Heer, het is mij duidelijk geworden dat ik niets win met een 'glas-half-leeg'-mentaliteit. Zelfs in onmogelijke situaties weet ik dat U er bent. Ik kies ervoor om de positieve kant van de dingen te zien en te leven naar Uw Woord.

Overdenking per email

Gratis aanmelden