Vragen of feedback?
Bel ons: 026 20 22 100    ma t/m do 10.00-12.30 uur

Overdenking met gebed

Joyce Meyer vertelt over haar persoonlijke belevenissen en haar favoriete Bijbelverhalen om je elke dag te versterken en te bemoedigen.

Neem regelmatig tijd om deze te lezen en je zult merken dat je leven verandert!

 

21 januari 2020
Aanhoudend bidden
U krijgt niets omdat u niet bidt.
Jakobus 4:2 (NBV)
Zo’n twintig jaar geleden veranderde de volgende zin mijn leven: “U krijgt niets omdat u niet bidt.” Deze korte Bijbeltekst opende een deur voor mij om de levensveranderende kracht van aanhoudend gebed te ontdekken.

Op dat punt in mijn leven had ik heel veel stress over veel verschillende dingen. Ik probeerde mijn bediening te laten groeien, probeerde mijn man van alles te laten doen, probeerde mijn kinderen zich op een bepaalde manier te laten gedragen, probeerde om andere mensen te bewegen dingen te doen die ik wilde, kortom ik probeerde alles zelf te doen. Zoals je waarschijnlijk wel kunt raden, werkte dat niet.

Als een opgebrand, gefrustreerd, jong christen realiseerde ik mij op een dag dat vanuit mijn eigen kracht leven nutteloos was. Ik moest mijn problemen bij God brengen. Met andere woorden, ik moest meer bidden!

Wanneer we Gods liefde en Zijn plan voor ons leven gaan begrijpen, dan kunnen we gaan zien dat God deuren voor ons wil openen. Maar we kunnen deze dingen alleen ervaren wanneer we continue met Hem in gesprek zijn, naar Zijn stem luisteren en dieper in onze relatie met Hem groeien.

In Matteüs 7:7 zegt Jezus: Vraag en het zal je gegeven worden; zoek en je zult vinden; klop en er zal voor je worden opengedaan.

Vaak als we aan het einde van ons Latijn zijn, gaan we in gebed, maar als ons gebed dan niet direct beantwoord wordt, geven we op. Vandaag wil ik je aanmoedigen om niet alleen maar te bidden, maar om aanhoudend te bidden. Wanneer je dingen in eigen kracht wil laten gebeuren, raak je in de stress. Geef het allemaal over aan God als je bidt.

Onthoud, Hij belooft dat wanneer we Hem zoeken, we Hem zullen vinden. Laten we bidden en Hem met heel ons hart zoeken.

Kort gebed: God, herinner mij eraan om mijn problemen bij U te brengen. Ik ben moe om te leven vanuit mijn eigen kracht. Ik heb Uw leiding en richting nodig. Zoals ik dagelijks tot U kom, zo vertrouw ik op U.

Overdenking per email

Gratis aanmelden