Vragen of feedback?
Bel ons: 026 20 22 100    ma t/m do 10.00-12.30 uur

Overdenking met gebed

Joyce Meyer vertelt over haar persoonlijke belevenissen en haar favoriete Bijbelverhalen om je elke dag te versterken en te bemoedigen.

Neem regelmatig tijd om deze te lezen en je zult merken dat je leven verandert!

 

11 juli 2020
Roze brillen en vergrootglazen
Daarom bent u niet te verontschuldigen, o mens, wie u ook bent die anderen oordeelt, want waarin u de ander oordeelt, veroordeelt u uzelf. U immers die anderen oordeelt, doet dezelfde dingen.
Romeinen 2:1 (HSV)
Wanneer we denken en praten over wat er mis is met iedereen, houden we onszelf voor de gek over ons eigen gedrag. Jezus gebood ons om ons niet bezig houden met wat anderen fout doen terwijl we zelf nog zoveel fouten hebben (zie Mattheüs 7:3-5).

De Bijbel vertelt ons duidelijk dat wanneer we anderen oordelen, we hen vaak veroordelen voor dingen die wij zelf ook doen!

Ik vroeg ooit aan God waarom we als we zelf iets doen het goed vinden, maar als iemand anders datzelfde doet we het veroordelen. De Heer sprak tot mijn hart en zei: “Joyce, je kijkt naar jezelf door een roze bril, maar je kijkt naar ieder ander door een vergrootglas.”

Dat is waar! We verontschuldigen onszelf voor ons eigen gedrag, maar wanneer iemand anders hetzelfde doet als wij, zijn we vaak genadeloos.

Ik moedig je aan om het proces om te draaien – houdt vast aan het goede in anderen, maar leg je eigen leven onder een vergrootglas. Sta toe dat God eerst in jou Zijn werk doet, en je dan leert hoe je op een Bijbelse manier anderen kunt helpen om te groeien.

Kort gebed: Heilige Geest, in plaats van het leven van anderen onder de loep te nemen, vraag ik U om mij te helpen mijn eigen leven te beoordelen. Ik weet dat ik mijn problemen met Uw Hulp kan corrigeren en manieren kan vinden om anderen op een positieve en gezonde manier te helpen groeien.

Overdenking per email

Gratis aanmelden