Vragen of feedback?
Bel ons: 026 20 22 100    ma t/m do 10.00-12.30 uur

Overdenking met gebed

Joyce Meyer vertelt over haar persoonlijke belevenissen en haar favoriete Bijbelverhalen om je elke dag te versterken en te bemoedigen.

Neem regelmatig tijd om deze te lezen en je zult merken dat je leven verandert!

 

7 april 2020
Dankbaarheid uitoefenen
De Heer wil ik prijzen, elk uur van de dag, mijn mond is altijd vol van zijn lof.
Psalmen 34:2 (NBV)
We weten allemaal dat we dankbaar zouden moeten zijn voor onze vele zegeningen. God vertelt ons in Zijn Woord dat we dankbaar moeten zijn. We weten uit eigen ervaring dat zodra we God serieus beginnen te prijzen, het lijkt alsof onze lasten en problemen minder zwaar op onze schouders drukken.

David zei: “Ik zal de HEER elk uur van de dag prijzen, mijn mond zal altijd vol zijn van lof. Al blijft de rechtvaardige niets bespaard, de Heer zal hem steeds weer bevrijden” (Psalmen 34:2, 20).

Dat is de kracht van dankbaarheid. Het bevrijdt ons niet alleen, maar als we erbij stil staan en God bedanken voor de zegeningen waar we van mogen genieten, zullen we steeds meer oog krijgen voor nog meer zegeningen – dus nog meer om dankbaar voor te zijn!

Ik moedig je aan om tijd te nemen om het dankbaar zijn in praktijk te brengen. Er is zoveel waarvoor we dankbaar mogen zijn, we moeten ons daarop richten – elke dag weer. Houd de vermaning van de Psalmist in gedachten: ‘Wees dankbaar en vertel het Hem, breng Hem hulde en prijs Zijn Naam!’ (Psalmen 100:4).

Kort gebed: Lieve Here God, de kracht van dankbaarheid is echt ongelooflijk. Dank U dat U in mijn leven aan het werk bent en mij dagelijks zegent. Ik weet dat ik zonder U niets heb, dus ik dank U voor de goedheid die U mij laat zien.

Overdenking per email

Gratis aanmelden