Vragen of feedback?
Bel ons: 026 20 22 100    ma t/m do 10.00-12.30 uur

Overdenking met gebed

Joyce Meyer vertelt over haar persoonlijke belevenissen en haar favoriete Bijbelverhalen om je elke dag te versterken en te bemoedigen.

Neem regelmatig tijd om deze te lezen en je zult merken dat je leven verandert!

 

23 januari 2020
God werkt door mensen
En ze gaven aanzienlijk meer dan we hadden verwacht: door Gods wil gaven ze zichzelf in de eerste plaats aan de Heer, en vervolgens ook aan ons.
2 Korintiërs 8:5 (NBV)
Op een ochtend tijdens mijn stille tijd met God zei ik tegen de Heer: “Hoe kunt U alle pijn van de wereld zien, zoals stervende kinderen, mensenhandel, genocide, onrecht, afbraak en armoede, en niet iets doen?”

Ik zei het niet om te klagen of omdat ik Zijn integriteit in twijfel trok, en ik weet zelfs niet of ik echt een antwoord daarop verwachtte, maar ik vroeg het Hem gewoon. Onmiddellijk kwam Zijn antwoord hierop terug: “Ik werk door mensen heen. Ik wacht op Mijn volk om op te staan en iets gaan doen.”

Jij en ik zijn onderdeel van een leger, het lichaam van Christus, en het is nodig dat iedereen zijn deel doet om de wereld te veranderen. God wil door ons heen werken, en Hij roept ons op om liefde te tonen en aan het werk te gaan.

In 2 Korintiërs 8 spreekt Paulus over hoe de gemeenten van Macedonië gaven, zeggende: Maar eerst gaven zij zichzelf aan de Heer en aan ons [als Zijn vertegenwoordigers], door Gods wil [hun persoonlijke belangen volkomen negerend, gaven ze zoveel als ze konden, ze hebben zichzelf tot onze beschikking gesteld om door Gods wil geleid te worden].

Dat verbaasde mij, ze gaven niet alleen hun geld, ze gaven zichzelf. God roept ons om op dezelfde manier te leven. En één persoon die voor de Heer werkt, kan al een belangrijk verschil maken! Dus, hoe ga jij jezelf vandaag geven aan de Heer en hoe kun je vandaag Zijn dienstknecht zijn?

Kort gebed: God, ik nodig U uit om door mij heen te werken. Ik kies ervoor om het egoïsme neer te leggen en de liefde op te pakken zodat ik door U gebruikt kan worden om de wereld te veranderen.

Overdenking per email

Gratis aanmelden