Vragen of feedback?
Bel ons: 026 20 22 100    ma t/m do 10.00-12.30 uur

Overdenking met gebed

Joyce Meyer vertelt over haar persoonlijke belevenissen en haar favoriete Bijbelverhalen om je elke dag te versterken en te bemoedigen.

Neem regelmatig tijd om deze te lezen en je zult merken dat je leven verandert!

 

15 januari 2020
Plezier hebben
Een vrolijk hart bevordert een goede gezondheid.
Spreuken 17:22 (NBV)
Wil je een grappig verhaal horen? Ik ken veel van zulke verhalen en ze zijn ontstaan door gebeurtenissen uit mijn gewone dagelijkse leven. Ik moest er niet om lachen toen deze verhalen ontstonden, maar nu ben ik blij dat ik er om lachen kan.

Bijvoorbeeld, ik vond het niet grappig dat ik mijn haar niet in model kon houden, maar als je had gezien wat ik daar allemaal voor moest doen, dan zou jij zeker gelachen hebben. Het was ook niet leuk toen ik probeerde om zelf kleding te maken, zeker niet voor de mensen die ze moesten dragen. En ik kon zo geïrriteerd zijn als Dave keukenrollen door het gangpad van de supermarkt naar mij toe gooide, maar nu pas realiseer ik mij, dat hij wist hoe hij plezier kon maken, ongeacht wat hij aan het doen was. Ik ben blij dat ik nu kan terugkijken op deze tijden en de humor ervan kan zien.

Ik weet dat niet alles in het leven even aangenaam is, maar ik denk dat het nodig is dat we leren om meer plezier in ons leven te hebben. En ik wed dat als je iedere dag de tijd zou nemen om hierover na te denken, dat je je steeds een moment zou herinneren dat je plezier heeft gebracht of waar je nu om kunt lachen.

God wil dat Zijn kinderen plezier hebben. De bijbel zegt dat een vrolijk hart een goed medicijn is. Ik denk dat we allemaal iedere dag een gezonde dosis humor nodig hebben, vele malen per dag. Je kunt gewoon geen overdosis aan vreugde hebben!

Ik moedig je aan om elke dag bewust op zoek te gaan naar iets waar je om kunt glimlachen of lachen… en deel je glimlach of lach met anderen en laat ook hun dag stralen!

Kort gebed: Heer, Uw Woord zegt dat een blij hart als een goed medicijn is. Dank U dat U mij helpt om vreugde en plezier te hebben in het leven.

Overdenking per email

Gratis aanmelden