Vragen of feedback?
Bel ons: 026 20 22 100    ma t/m do 10.00-12.30 uur

Overdenking met gebed

Joyce Meyer vertelt over haar persoonlijke belevenissen en haar favoriete Bijbelverhalen om je elke dag te versterken en te bemoedigen.

Neem regelmatig tijd om deze te lezen en je zult merken dat je leven verandert!

 

24 september 2018
Verdragen zoals Jezus
....Hij heeft om de vreugde die Hem in het vooruitzicht was gesteld, het kruis verdragen en de schande veracht en zit nu aan de rechterhand van de troon van God.
Hebreeën 12:2 (HSV)
Er zijn meestal twee kanten aan een verhaal. Ook het kruis heeft er twee: de kant van de kruisiging en de kant van de opstanding. Jezus moest de ene kant verdragen om tot de andere kant te komen. Maar als Hij het niet had verdragen, dan zouden we allemaal nog aan ons lot overgelaten zijn, zonder Redder en zonder vergeving van onze zonden.

Hebreeën 12:2 zegt dat Jezus om de vreugde voor de prijs aan de andere kant van het kruis – de opstanding – het lijden moest verdragen. Net als Jezus, moeten we moeilijkheden verdragen. Mijn definitie van verdragen is “de duivel trotseren, door lang genoeg standvastig te zijn om de beproeving in ons leven te laten doen wat dat ook mag zijn om ons van de ene kant naar de andere kant van het kruis te brengen”.

Of we nu getroffen worden door een onverwachte situatie wat lijden met zich meebrengt, óf omdat we weerstand bieden aan de verleiding en zonde door het goede te doen, we zullen dwars door situaties moeten heengaan. Maar aan de andere kant van die moeilijke tijd wacht de vreugde van het behalen van de prijs —het goede resultaat.

Vandaag mag je bemoedigd worden door de wijze waarop Jezus omging met beproevingen. Hij kende de vreugde die Hem in het vooruitzicht was gesteld en was tot het einde toe volhardend. Hij heeft je de kracht gegeven om hetzelfde te doen.

Kort gebed: Here God, ik wil net als Jezus verdragen. Help mij zicht te krijgen op de vreugde om de prijs te behalen die op mij wacht, zodat ik elke beproeving kan verdragen door Uw genade.

Overdenking per email

Geef je hiervoor op en ontvang dagelijks de overdenking van Joyce Meyer, kosteloos per email toegezonden. Je kunt je abonnement natuurlijk altijd weer door een speciale link in de email opzeggen.

* Verplicht veld

Na het ingeven van je adres, klik op de button “Dagelijkse overdenking”. Binnen een paar minuten ontvang je de bevestigingslink via de email en daarmee kun je je registreren.

Ik heb geen bevestiging mail ontvangen. Wat moet ik doen?