Vragen of feedback?
Bel ons: 026 20 22 100    ma t/m do 10.00-12.30 uur

Overdenking met gebed

Joyce Meyer vertelt over haar persoonlijke belevenissen en haar favoriete Bijbelverhalen om je elke dag te versterken en te bemoedigen.

Neem regelmatig tijd om deze te lezen en je zult merken dat je leven verandert!

 

7 december 2019
Een basistraining om je geloof op te bouwen
Want u weet: wanneer uw geloof op de proef wordt gesteld, leidt dat tot standvastigheid.
Jakobus 1:3 (NBV)
Volwassen geloof gebeurt niet van de ene op de andere dag. Als we een gezond, rotsvast geloof in God willen hebben, moeten we ons geloof trainen om het sterker te maken.

Denk eens aan de soldaten in het leger. Als ze zich aanmelden voor militaire dienst, zijn ze nog niet klaar voor de harde intense gevechten. Ze moeten eerst een basistraining ondergaan. Ze worden meedogenloos gedrild, geoefend en getraind. Er worden dril-instructeurs aangetrokken om dit “toerusten” uit te voeren, omdat soldaten kracht, uithoudingsvermogen, weerstand en doorzettingsvermogen moeten bezitten.

Laten we eens hierover nadenken in het kader van ons geloof. Eerst melden we ons aan of geven we ons leven aan Christus. Dan beginnen we met een schema van basistraining of geloofsopbouw. De Heilige Geest werkt hierbij als onze dril-instructeur.

De Heilige Geest weet precies wat ieder van ons nodig heeft aan geloofsopbouwende maatregelen. Zo zijn we voorbereid op dat wat komen gaat, gelegen of ongelegen. Zelfs als het moeilijk is en veel van ons vergt, moeten we Hem gehoorzamen en erop vertrouwen dat Hij weet wat goed voor is en wat ons geloof versterkt.

Als je het toelaat dat de Heilige Geest je traint, zijn de resultaten een sterk, rotsvast geloof in God. Dat is zeker alle moeite en tijd waard!

Kort gebed: Heilige Geest, ik geef mij over aan Uw instructie. Ik wil een volwassen, rotsvast geloof in U hebben. Train mij zodat ik in geloof kan wandelen, niet in wat zichtbaar is, maar in vertrouwen dat U mij, in elke situatie, geeft wat ik nodig heb.

Overdenking per email

Gratis aanmelden