Vragen of feedback?
Bel ons: 026 20 22 100    ma t/m do 10.00-12.30 uur

Overdenking met gebed

Joyce Meyer vertelt over haar persoonlijke belevenissen en haar favoriete Bijbelverhalen om je elke dag te versterken en te bemoedigen.

Neem regelmatig tijd om deze te lezen en je zult merken dat je leven verandert!

 

26 mei 2020
Volg de ark
Wanneer u de Levitische priesters de ark van het verbond met de Heer, uw God, ziet dragen, dan moet u het kamp opbreken en de ark volgen.
Jozua 3:3 (NBV)
Sta je nu op dit moment voor nieuwe mogelijkheden? Wat die mogelijkheden ook mogen zijn, het is altijd belangrijk om ‘de ark te volgen’. Wat bedoel ik hiermee? Nou… soms kunnen we vasthouden aan oude, ingesleten situaties in het leven, gewoon omdat we daarmee bekend zijn en we in werkelijkheid bang zijn om het onbekende terrein binnen te treden. Er zijn ook momenten dat we voelen dat er iets nieuws voor ons in het verschiet ligt en dat we er direct naar toe willen stappen— vóórdat het Gods tijd is voor ons om dat te doen.

In Jozua 3:3 praat God met Israël over het volgen van de Ark van het Verbond. De ark representeert Gods zalving... Gods aanwezigheid… Gods wil. Het is heel belangrijk voor ons om te leren Góds wil te volgen en niet onze eigen wil of de wil van anderen.

God heeft een plan voor jou en mij, en de enige manier waarop je dat plan verwezenlijkt kunt zien worden, is door de ark te volgen, oftewel Gods wil, en niet ons vlees, andere mensen of onze emoties.

Onthoud vandaag dat wat Gods wil voor je leven ook is, Hij je zal voorzien van mogelijkheden, zodat je het kunt volbrengen.

Kort gebed:. God, net als de Israëlieten, weet ik dat ik ‘de ark moet volgen’. Mijn timing voor nieuwe mogelijkheden is niet van belang, alleen Uw wil zal van belang zijn. Terwijl ik U volg, weet ik dat U voor mij een weg baant om Uw plan te kunnen volbrengen.

Overdenking per email

Gratis aanmelden