Vragen of feedback?
Bel ons: 026 20 22 100    ma t/m do 10.00-12.30 uur

Overdenking met gebed

Joyce Meyer vertelt over haar persoonlijke belevenissen en haar favoriete Bijbelverhalen om je elke dag te versterken en te bemoedigen.

Neem regelmatig tijd om deze te lezen en je zult merken dat je leven verandert!

 

11 december 2019
De manier waarop je de jouw door Godgegeven dromen ziet uitkomen
Ga naar de mieren,... Hoewel er onder hen geen leider is, geen aanvoerder, geen koning, halen ze in de zomer voedsel binnen, leggen ze in de oogsttijd een voorraad aan.
Spreuken 6:6-8 (NBV)
God geeft Zijn kinderen grote dromen om in hun leven na te streven. Om die dromen waar te maken, moeten we tijd besteden aan de training waarin we samenwerken met God aan onze persoonlijke ontwikkeling. Dit proces bestaat uit tijd, vastberadenheid en hard werken.

Vandaag de dag zijn we zo gewend aan gemak. We gebruiken de vaatwasser om onze borden af te wassen en een wasmachine om onze kleren te wassen en te drogen. We drukken gewoon op een knopje en de machine doet het werk. Maar in Gods Koninkrijk gaat niets automatisch. Je kunt Zijn plannen en doelen niet volbrengen zonder dat je eerst de benodigde vaardigheden ontwikkelt.

In Spreuken lezen we over mieren. Mieren maken hun kleine postuur meer dan goed door hun vastbeslotenheid, en we kunnen een gigantisch grote les van hen leren: We moeten net zoals hen gemotiveerd en zelfgedisciplineerd zijn.

Als je dit soort motivatie en zelfdiscipline ontwikkelt om voor Christus te leven, zul je worden zoals God je geschapen heeft om te zijn en gedurende dit proces zul je ook anderen naar Hem leiden. Dus houd vol, groei in vastberadenheid, en zie hoe je dromen werkelijkheid worden!

Kort gebed: Heer, ik wil diegene zijn zoals u mij geschapen heeft en de dromen waarmaken die U in mijn hart heeft gelegd. Help mij om op U gericht te blijven en vastbesloten te zijn om door te zetten en mijn best te doen om te groeien in Christus.

Overdenking per email

Gratis aanmelden