Vragen of feedback?
Bel ons: 026 20 22 100    ma t/m do 10.00-12.30 uur

Overdenking met gebed

Joyce Meyer vertelt over haar persoonlijke belevenissen en haar favoriete Bijbelverhalen om je elke dag te versterken en te bemoedigen.

Neem regelmatig tijd om deze te lezen en je zult merken dat je leven verandert!

 

17 december 2018
Neem afscheid van schaamte
Want de Schrift zegt: Ieder die in Hem gelooft, zal niet beschaamd worden.
Romeinen 10:11 (HSV)
Wanneer iemand een op schaamte gebaseerde persoonlijkheid heeft, zoals ik die had, is het de bron of wortel van een groot aantal gecompliceerde innerlijke problemen, zoals depressie, eenzaamheid, isolement en vervreemding. Allerlei soorten compulsieve stoornissen zijn geworteld in schaamte: drugs-, alcohol- en andere chemische verslavingen; eetstoornissen zoals boulimia, anorexia en obesitas; geldverslaving zoals gierigheid en gokken; allerlei seksuele perversie, de lijst is oneindig.

Voor sommige mensen is werkverslaving een gevolg van schaamte in hun leven. Er zijn mensen die zo verslaafd zijn aan hun werk dat ze nooit van hun leven kunnen genieten. Als ze niet dag en nacht werken voelen ze zich onverantwoordelijk. Deze mensen zijn zoals ik was; als ze genieten, voelen zij zich schuldig.

Misschien worstel jij met een werkverslaving net zoals ik vroeger deed, of misschien heb je een ander op schaamte gebaseerde strijd. Het probleem is dat schaamte ons kan verwoesten.

Maar we hoeven dat niet toe te laten. Wanneer we in God geloven en ons leven aan Hem geven, dan haalt Hij de schaamte bij ons weg. Jezus is gestorven om ons van de zonde te reinigen en onze fouten te bedekken, opdat we in Gods nabijheid kunnen leven als Zijn kinderen.

Als je aangevallen wordt door schaamte, is het tijd om je deze waarheid te herinneren: God houdt van je, en als je in Hem gelooft en Hem vertrouwt, dan zal Hij je schaamte wegnemen.

Kort gebed: Heer, ik weet dat wanneer ik in U geloof, ik niet hoef te leven met mijn schaamte. Dank U dat U de schaamte wegneemt en ik in vrijheid kan leven in Uw aanwezigheid.

Overdenking per email

Geef je hiervoor op en ontvang dagelijks de overdenking van Joyce Meyer, kosteloos per email toegezonden. Je kunt je abonnement natuurlijk altijd weer door een speciale link in de email opzeggen.

* Verplicht veld

Na het ingeven van je adres, klik op de button “Dagelijkse overdenking”. Binnen een paar minuten ontvang je de bevestigingslink via de email en daarmee kun je je registreren.

Ik heb geen bevestiging mail ontvangen. Wat moet ik doen?