Vragen of feedback?
Bel ons: 026 20 22 100    ma t/m do 10.00-12.30 uur

Overdenking met gebed

Joyce Meyer vertelt over haar persoonlijke belevenissen en haar favoriete Bijbelverhalen om je elke dag te versterken en te bemoedigen.

Neem regelmatig tijd om deze te lezen en je zult merken dat je leven verandert!

 

20 juli 2019
Doe het ‘Niet storen’ bordje weg
Verkondig de boodschap, blijf aandringen, of het nu uitkomt of niet, wijs terecht, straf en vermaan met alle geduld dat het onderricht vereist.
2 Timoteüs 4:2 (HSV)
Vanwege mijn reizen om ergens te spreken, verblijf ik regelmatig in hotels. En als ik in mijn hotelkamer ben, hang ik gewoonlijk het ‘niet storen’ bordje aan de deurknop zodat niemand me zal storen. Zo’n bordje aan de deurknop van mijn hotelkamer hangen is voor iedereen acceptabel. Maar zo’n bordje aan mijn leven hangen is dat niet.

Is het je ooit opgevallen dat God niet altijd de dingen doet volgens ons tijdschema of op manieren die ons goed uitkomen? Paulus zei tegen Timoteüs dat hij, als dienaar van God en als prediker van het Evangelie, zijn verantwoordelijkheden moest uitvoeren ongeacht of het gelegen kwam of niet.

Ik betwijfel of Timoteüs net zo verslaafd was aan gemakzucht als wij dat zijn vandaag de dag. Maar als zelfs hij dat van Paulus moest horen, dan ben ik ervan overtuigd dat wij het nog vaker moeten horen.

Het is zo makkelijk om een ‘Niet storen’ bord voor ons hart te hangen uit angst dat Gods roeping ons niet uitkomt, maar zo missen we veel grote kansen. We moeten onthouden dat wat God ook van ons vraagt om te doen, het meer dan de moeite waard is om alle ongemak en moeilijkheden te trotseren. Hij zal altijd voor ons de weg banen om Zijn wil te kunnen doen als wij Hem gehoorzamen.

Kort gebed: Here God, ik kies er vandaag voor om het ‘Niet storen’ bordje voor mijn hart weg te halen. Zelfs als het ongemakkelijk voor mij voelt, wil ik U gehoorzamen en doen wat U van mij vraagt.

Overdenking per email

Gratis aanmelden