Vragen of feedback?
Bel ons: 026 20 22 100    ma t/m do 10.00-12.30 uur

Overdenking met gebed

Joyce Meyer vertelt over haar persoonlijke belevenissen en haar favoriete Bijbelverhalen om je elke dag te versterken en te bemoedigen.

Neem regelmatig tijd om deze te lezen en je zult merken dat je leven verandert!

 

30 mei 2020
Je bent altijd welkom
...in Wie wij vrijelijk [onvoorwaardelijke benadering met vrijheid en zonder vrees] toegang hebben tot God, vol vertrouwen door ons geloof in Hem.
Efeziërs 3:12 (NBV)
God heeft ons toestemming gegeven om onbevreesd, met vertrouwen en in vrijmoedigheid Zijn troon van genade te naderen. In feite worden we in Efeziërs 3:12 aangemoedigd om Hem vrijmoedig te benaderen.

Door onze relatie met Christus, blijft de Heilige Geest altijd met ons. Maar dit Bijbelgedeelte vertelt ons dat we, omdat we de rechtvaardiging van God in Christus zijn, er zeker van kunnen zijn dat God ons liefheeft en ons altijd accepteert. En wanneer we Zijn hulp en vergeving nodig hebben, dan geeft Hij het vrijelijk. We mogen Hem benaderen voor alles wat we nodig hebben, wanneer dan ook.

Met zo’n ‘vrijkaartje’, waarmee we onbeperkt ‘in en uit’ kunnen gaan, kunnen we als we het willen wel 200 keer per dag naar Hem toegaan. God zegt zelfs niet tegen ons dat we op de deur moeten kloppen of dat we moeten wachten tot iemand ‘kom binnen’ zegt.

Stel je voor dat je een vriend hebt die zegt ‘Weet je wat? Je mag altijd langskomen wanneer je maar wilt. Je hoeft zelfs niet te kloppen want je bent altijd welkom, dag en nacht. Kom gewoon binnen!’

Denk je eens in… dát is wat God zegt, zonder enig voorbehoud, hetgeen betekent dat je niet voorzichtig of aarzelend hoeft te zijn, of je af hoeft te vragen of je je ‘Welkom’ hebt opgebruikt. Het betekent zelfs dat wanneer je een aantal fouten maakt of dingen doet die je niet zou moeten doen, je je zonden kunt belijden, gereinigd kunt worden in het bloed van Jezus en vrijmoedig Zijn aanwezigheid binnen kunt gaan.

Kort gebed: Heer, het is wonderbaarlijk te weten dat ik altijd tot U mag komen en dat U altijd met mij bent. Ik ben zo dankbaar voor dit voorrecht en wil U danken dat U mij aanmoedigt om te komen.

Overdenking per email

Gratis aanmelden