Vragen of feedback?
Bel ons: 026 20 22 100    ma t/m do 10.00-12.30 uur

Overdenking met gebed

Joyce Meyer vertelt over haar persoonlijke belevenissen en haar favoriete Bijbelverhalen om je elke dag te versterken en te bemoedigen.

Neem regelmatig tijd om deze te lezen en je zult merken dat je leven verandert!

 

21 oktober 2019
Weersta de duivel en verheug je in de Heer
Laat de Heer uw vreugde blijven; ik zeg u nogmaals: wees altijd verheugd.
Filippenzen 4:4(NBV)
Een depressie wordt gedeeltelijk gedefinieerd: ‘als de stemming abnormaal verlaagd is; verminderd gevoel van eigenwaarde; neerslachtigheid.’ Een veel voorkomend probleem bij een depressie is, dat de oorzaak niet onze omstandigheden zijn of waar we ons bevinden, maar onze houding ten opzichte van onszelf. Dat is waarom de duivel jou het gevoel wil geven dat je waardeloos en afgewezen bent.

Maar als je je niet door de duivel laat imponeren door wat hij doet, kan hij jou niet onder druk zetten, en als hij jou niet onder druk kan zetten, kan hij je niet deprimeren.

Ik denk dat een van de beste manieren om de duivel te weerstaan en een overwinning te behalen op depressie is, dat de Heilige Geest je leidt naar een tijd om je te verheugen. De vijand wil dat je je richt op negatieve vooruitzichten en jezelf dompelt in een partijtje van zelfmedelijden, maar de Heilige Geest wil dat je kijkt naar de positieve dingen en daar een feestje van maakt!

Filippenzen 4:4 zegt: Verblijd u altijd in de Heer. Als we ons focussen op God, ons in Hem verblijden, dan heeft depressie geen plaats in ons. Dus de volgende keer dat de vijand probeert om je neerslachtig of verdrietig te laten voelen, kies er dan voor om je in de Heer te verblijden!

Kort gebed: Here God, U bent wonderlijk en verbazingwekkend, daarom kan ik mij altijd in U verblijden. In mijn leven is er geen plaats voor depressie, omdat ik vervuld met U ben.

Overdenking per email

Gratis aanmelden