Vragen of feedback?
Bel ons: 026 20 22 100    ma t/m do 10.00-12.30 uur

Overdenking met gebed

Joyce Meyer vertelt over haar persoonlijke belevenissen en haar favoriete Bijbelverhalen om je elke dag te versterken en te bemoedigen.

Neem regelmatig tijd om deze te lezen en je zult merken dat je leven verandert!

 

19 september 2020
Heeft God liever polyester of denim?
Het gaat niet om wat de mens ziet: de mens kijkt naar het uiterlijk, maar de Heer kijkt naar het hart.
1 Samuel 16:7 (NBV)
Vroeger was ik nogal veroordelend over de manier waarop sommige mensen zich kleden. Indertijd dacht ik dat ik geen spijkerbroek kon dragen tijdens het preken op een conferentie. Maar mijn zoon zei tegen mij, “Denk je echt dat God polyester meer zalving geeft dan denim?”

Dit soort dingen brachten mij tot het schokkende besef dat ik mij vasthield aan een religieuze houding, terwijl God mijn blik wilde vernieuwen, opdat ik meer mensen kon bereiken.

Natuurlijk is het goed om ons mooi aan te kleden wanneer we naar de kerk gaan. Maar uiteindelijk gaat het erom dat we niet zo gericht zijn op onze uiterlijke verschijning dat we het zicht verliezen op ons voornaamste doel: het ontwikkelen van een nauwe en persoonlijke relatie met God.

God wil dat we een relatie met Hem hebben. Dit betekent dat we de hele dag door met Hem communiceren, net zoals we dat met ons familielid en onze beste vriend doen. Het gaat Hem niet om het uiterlijk…maar om een echte relatie.

Kort gebed: Here God, help mij Uw houding aan te nemen ten aanzien van een uiterlijke verschijning. Help mij om anderen, die zich niet kleden zoals ik vind dat ze zouden moeten, niet te veroordelen. En help mij een sterke innerlijke relatie met U op te bouwen.

Overdenking per email

Gratis aanmelden