Vragen of feedback?
Bel ons: 026 20 22 100    ma t/m do 10.00-12.30 uur

Overdenking met gebed

Joyce Meyer vertelt over haar persoonlijke belevenissen en haar favoriete Bijbelverhalen om je elke dag te versterken en te bemoedigen.

Neem regelmatig tijd om deze te lezen en je zult merken dat je leven verandert!

 

18 september 2020
Bedachtzaamheid
Wie wijs is van hart, wordt verstandig genoemd, wie op milde toon spreekt, heeft meer overtuigingskracht.
Spreuken 16:21 (NBV)
Een woord dat we tegenwoordig nog weinig horen is bedachtzaamheid. Het betekent “zorgvuldig beheer: economie.”

In de Bijbel betekent bedachtzaamheid of verstandigheid: “om goede rentmeesters of managers te zijn van de gaven die God ons gegeven heeft om te gebruiken”. Deze gaven omvatten onze tijd, energie, kracht en gezondheid – zelfs materiële bezittingen. Tevens ons lichaam, ons verstand en onze geest.

Aan ieder van ons is een verschillende set van gaven gegeven, en aan ieder van ons is een verschillende mate van vermogen gegeven om die gaven te beheren.

Teveel mensen raken opgebrand omdat zij voortdurend hun gaven en vaardigheden inzetten op manieren zoals God het niet voor hen heeft bedoeld. In plaats van onszelf te veel op te leggen om anderen te behagen of om onze eigen doelen na te streven, moeten we eerst naar God luisteren en dan doen wat Hij vindt wat wijs is voor ons om te doen.

Proberen om mensen te imponeren om te voldoen aan hun normen is niet verstandig. Verstandigheid betekent dat je God vraagt hoe Hij wil dat jij je gaven gebruikt en Hem vervolgens gehoorzamen. Leer vandaag over Gods bedachtzaamheid en pas het praktisch toe, zodat je kunt genieten van je leven zoals Hij dat heeft bedoeld.

Kort gebed: Here God, ik verlang ernaar om een goede rentmeester te zijn van alles wat U mij heeft gegeven. Ik beslis nu om mijn gaven en vaardigheden alleen voor U te gebruiken. Laat mij zien hoe ik ze kan gebruiken met Uw verstandigheid en wijsheid.

Overdenking per email

Gratis aanmelden