Vragen of feedback?
Bel ons: 026 20 22 100    ma t/m do 10.00-12.30 uur

Overdenking met gebed

Joyce Meyer vertelt over haar persoonlijke belevenissen en haar favoriete Bijbelverhalen om je elke dag te versterken en te bemoedigen.

Neem regelmatig tijd om deze te lezen en je zult merken dat je leven verandert!

 

25 mei 2019
Je kunt de strijd vandaag winnen
Wat onze eigen natuur wil brengt de dood, maar wat de Geest wil brengt leven en vrede.
Romeinen 8:6 (NBV)
Nu op dit moment zitten jij en ik middenin een oorlog. Het is een geestelijke oorlogsvoering, we strijden tegen hemelse vorsten, de heersers en de machthebbers van de duisternis, tegen de kwade geesten in de hemelsferen (Efeziërs 6:12). We moeten de wil van de Heilige Geest hebben om het gevecht te winnen.

Verdrietig genoeg zijn er veel gelovigen die handelen uit de wil van het vlees. Maar als we willen leven op zo’n manier dat we de wereld kunnen veranderen, dan moeten we ophouden met het leven vanuit het vlees en beginnen met het leven vanuit de Geest.

Ieder van ons moet continue het besluit nemen, én ernaar handelen, om onze vleselijke verlangens onder de heerschappij van de Heilige Geest te brengen en om onze emoties of ons verstand ons niet te laten beheersen. De bijbel legt ons uit dat de geest oorlog voert tegen het vlees en het vlees oorlog voert tegen de geest, dus staan ze voortdurend vijandig tegenover elkaar.

Het is een oorlog! De duivel haat ons, en hij is voortdurend aan het overwerken en probeert ervoor te zorgen dat we toegeven aan het vlees.

Uiteindelijk beslis jij wie er wint in je leven. Het goede nieuws is dat je niet onderworpen hoeft te zijn aan je vlees. Je kunt in de Geest leven, terwijl je je vlees op één lijn brengt met Zijn Wil. Je kunt vandaag de strijd winnen!

Kort gebed: God, ik wil vandaag de strijd winnen. Dat ik geleid wordt door Uw Heilige Geest, die leven en vrede brengt. Ik kies vandaag voor Uw Geest. Help mij om mijn vlees op één lijn te brengen met Uw Wil.

Overdenking per email

Gratis aanmelden