Vragen of feedback?
Bel ons: 026 20 22 100    ma t/m do 10.00-12.30 uur

Overdenking met gebed

Joyce Meyer vertelt over haar persoonlijke belevenissen en haar favoriete Bijbelverhalen om je elke dag te versterken en te bemoedigen.

Neem regelmatig tijd om deze te lezen en je zult merken dat je leven verandert!

 

28 januari 2020
God spreekt met je
De Geest van de waarheid zal jullie, wanneer Hij komt, de weg wijzen naar de volle waarheid.
Johannes 16:13 (NBV)
Het klinkt als een vrij fundamenteel punt, maar ik geloof dat er velen zijn die zich nog steeds afvragen of God echt met mensen spreekt. Heb jij je dit ooit afgevraagd? Vraag jij jezelf af of God ooit met jou zal spreken? Wat zul je blij zijn wanneer je beseft dat het antwoord ja is.

Tegen het eind van Zijn tijd op aarde, vertelde Jezus Zijn discipelen, Ik heb jullie nog veel dingen te zeggen, maar jullie zijn niet in staat om het te verdragen of om het nu te begrijpen. Maar wanneer Hij, de Geest van de waarheid komt, zal Hij jullie de weg wijzen naar de volle waarheid. Joh.16:12-13)

Toen Jezus deze woorden sprak, sprak Hij met de mannen met wie Hij de voorgaande drie jaren had doorgebracht… toch had Hij hen nog meer te onderwijzen. Dit is verrassend, want ik denk dat als Jezus gedurende drie jaar persoonlijk bij mij zou zijn geweest, dag en nacht, ik alles zou hebben geleerd wat er te weten valt.

Maar Jezus heeft altijd meer te zeggen, omdat we steeds weer geconfronteerd worden met nieuwe situaties in ons leven waar Hij ons doorheen wil leiden. Daarom hebben wij de Heilige Geest ontvangen, zodat we God kunnen horen spreken zelfs als Hij niet fysiek voor ons staat.

Door Christus, en de kracht van de Heilige Geest, wil God elke dag één-op-één tot je spreken. Hij wil je stap voor stap leiden naar de goede dingen die Hij voor je in petto heeft.

De Vader zal de gave van Zijn geest aan een ieder geven die Hem erom vraagt (zie Lucas 11:13). Ik wil nogmaals nadrukkelijk zeggen dat een ieder van ons God kan horen en dagelijks geleid worden door de Heilige Geest. Luister jij naar God?

Kort gebed: God, ik vraag om geleid te worden door de Heilige Geest. Ik geloof dat U met mij spreekt, en ik wil graag weten wat U te zeggen hebt.

Overdenking per email

Gratis aanmelden