Vragen of feedback?
Bel ons: 026 20 22 100    ma t/m do 10.00-12.30 uur

Overdenking met gebed

Joyce Meyer vertelt over haar persoonlijke belevenissen en haar favoriete Bijbelverhalen om je elke dag te versterken en te bemoedigen.

Neem regelmatig tijd om deze te lezen en je zult merken dat je leven verandert!

 

21 september 2020
De behoefte aan verbrokenheid
Verheug u hierover, ook al moet u nu tot uw verdriet nog een korte tijd allerlei beproevingen verduren. Zo kan de echtheid blijken van uw geloof... en zo verwerft u lof, eer en roem wanneer Jezus Christus zich zal openbaren.
1 Petrus 1:6-7 (NBV)
Het woord verbrokenheid kan angst teweegbrengen bij sommige mensen, maar het is echt geen verkeerd woord. Het is niet Gods verlangen om onze ziel te breken, maar hij wil de buitenste schil breken, het vlees, dat Hem verhindert om alles te kunnen zijn die Hij wil zijn in ons en door ons heen. Hij wil trots, rebellie, zelfzuchtigheid en onafhankelijkheid verbreken. God wil dat we volledig afhankelijk van Hem zijn en het ervaren van smart kan ons op dat punt brengen.

Soms lijken mensen verrast dat ze door een periode van beproeving of lijden moeten gaan. Zelfs wanneer we trouw het Woord bestuderen en gehoorzamen, zullen beproevingen blijven komen. En soms komen beproevingen gewoon om ons te testen en ons geloof te zuiveren.

Wanneer deze beproevingen jouw kant opkomen, omarm ze, want ze leiden tot werkelijke verbrokenheid. God wil dat we leven in de Geest, niet in het vlees. Dit is veel makkelijker als we Hem toestaan zonden, zelfzuchtige gewoontes of eigenschappen in ons leven die ons bij Hem weghouden, te verbreken.

Wil jij vandaag dichtbij God zijn? Omarm dan de verbrokenheid, wetend dat het tot grotere dingen zal leiden in jouw toekomst.

Kort gebed: Heilige Geest, ik besef mij dat ik soms verbrokenheid nodig heb. Het kan ongerieflijk zijn, maar ik nodig U uit om alles wat mij bij U weg houdt te verbreken en mij ervan te ontdoen.

Overdenking per email

Gratis aanmelden