Vragen of feedback?
Bel ons: 026 20 22 100    ma t/m do 10.00-12.30 uur

Overdenking met gebed

Joyce Meyer vertelt over haar persoonlijke belevenissen en haar favoriete Bijbelverhalen om je elke dag te versterken en te bemoedigen.

Neem regelmatig tijd om deze te lezen en je zult merken dat je leven verandert!

 

18 januari 2020
Wees Gods spreekbuis!
Wie het leven liefheeft en gelukkig wil zijn, moet geen laster of leugens over zijn lippen laten komen.
1 Petrus 3:10 (NBV)
Als je de kracht van woorden goed gaat begijpen, kan het de hele koers van je leven veranderen! Je mond is een krachtig instrument, zowel voor God als voor de vijand. Met andere woorden, je kunt door je spreken zowel positieve, opbouwende, bemoedigende dingen laten ontstaan in je leven, als ook negatieve, sombere en ontmoedigende dingen.

Ik geloof niet dat iemand van ons de spreekbuis van de duivel wil zijn. Maar feit is dat de mond voor zegen of voor vernietiging kan worden gebruikt, niet alleen in ons leven, maar ook in het leven van anderen. Ik heb het in mijn eigen leven gezien. Er was een tijd dat bijna alles wat ik zei negatief was.

Maar de Heilige Geest leerde mij hoe ik de creatieve kracht van Gods Woord kon gebruiken. Ik leerde mijzelf hoe ik tegen ‘de bergen’ kon spreken in plaats van over ‘de bergen’ in mijn leven. Wat ik bedoel is dat ik leerde hoe ik de waarheid van Zijn woord kon toepassen op mijn omstandigheden, en na verloop van tijd begon ik positieve en blijvende resultaten te zien.

De mond is als een pen en je hart als een boek. Wanneer je keer op keer iets uitspreekt, komt het in je binnenste en word je er door gevormd. Het is niet iets wat je probeert te zijn, het is al wie je bent geworden.

Ik ben liever de spreekbuis van God dan die van de vijand. Ik wil Zijn waarheid uitspreken en van mijn leven genieten.
1 Peter 3:10 zegt: Wie het leven liefheeft en gelukkig wil zijn, moet geen laster of leugens over zijn lippen laten komen. Wil je genieten van het leven? Gebruik dan je mond om de dingen van God in je leven te spreken!

Kort gebed: Heer, ik weet dat mijn mond een krachtig instrument is, dat voor U of voor de vijand gebruikt kan worden. Ik geef U mijn mond. Toon mij hoe ik Uw waarheid in mijn leven en in het leven van anderen kan spreken.

Overdenking per email

Gratis aanmelden