Vragen of feedback?
Bel ons: 026 20 22 100    ma t/m do 10.00-12.30 uur

Overdenking met gebed

Joyce Meyer vertelt over haar persoonlijke belevenissen en haar favoriete Bijbelverhalen om je elke dag te versterken en te bemoedigen.

Neem regelmatig tijd om deze te lezen en je zult merken dat je leven verandert!

 

23 november 2017
De verkeerde soort “martelaar”
Maar als je aalmoezen geeft, laat dan je linkerhand niet weten wat je rechterhand doet...
Matteüs 6:3 (NBV)
We weten allemaal wat een martelaar is. We hebben de hartverscheurende verhalen gehoord over de heldhaftige mannen en vrouwen die voor Christus zijn gestorven. Maar er bestaat ook een ander soort martelaar die niet zo moedig en nobel is – iemand die voortdurend zich beklaagt en die altijd bereid is zijn pijn te delen met iedereen die het maar wil horen. Dit soort martelaren wil aan iedereen laten weten welke opofferingen ze hebben gedaan in hun leven.

We vallen makkelijk in deze “martelaars-valkuil.” We beginnen ons dienstbaar op te stellen naar onze familie en vrienden en genieten hiervan. Maar na een tijdje begint ons hart te veranderen en gaan we er iets voor terugverwachten. Uiteindelijk hebben we niet meer het hart van een dienaar. Ons gedrag verzuurt en al snel komen we erachter dat we verstrikt zijn geraakt in zelfmedelijden. We zijn een martelaar geworden.

In de Bijbel staat: Geef, zonder dat je je linkerhand laat weten wat je rechterhand doet. Met andere woorden, God wil dat we dienen en geven zonder dat het ons uitmaakt of mensen het merken of ons erkennen.

Ben je in deze “martelaars-valkuil” gevallen? Als dit zo is, vraag God je Zijn liefde te geven, zodat je onzelfzuchtig kunt geven, zonder dat je je druk maakt om de waardering hiervoor.

Kort gebed: Heilige Geest, laat mij zien of ik in de martelaars-valkuil ben gevallen. Wilt u mij Uw liefde geven om met de juiste hartsgesteldheid dienstbaar te zijn, zodat ik anderen kan geven op de manier waarop U wilt dat ik dat doe, onbaatzuchtig en met Uw vreugde.

Overdenking per email

Geef je hiervoor op en ontvang dagelijks de overdenking van Joyce Meyer, kosteloos per email toegezonden. Je kunt je abonnement natuurlijk altijd weer door een speciale link in de email opzeggen.

* Verplicht veld

Na het ingeven van je adres, klik op de button “Dagelijkse overdenking”. Binnen een paar minuten ontvang je de bevestigingslink via de email en daarmee kun je je registreren.

Ik heb geen bevestiging mail ontvangen. Wat moet ik doen?